Home Biznis HAMAG-BICRO i Step Ri potpisali Sporazum o suradnji

HAMAG-BICRO i Step Ri potpisali Sporazum o suradnji

757
0

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci – Step Ri potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta „Start-up akademija“. Sporazum su potpisali Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a i Boris Golob, direktor Step Ri-a.
Cilj projekta ‘Start-up akademija’ je pružiti poduzetnicima početnicima osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu kako bi se povećala stopa uspješnosti poduzetnika početnika u Hrvatskoj. Program obrazovanja sastoji se od osnovnog i specijalističkih seminara.
Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a izjavio je: ‘Kao institucija koja prati i pomaže aktivnosti poduzetnika početnika, HAMAG-BICRO prepoznao je potrebu za edukacijom u ovoj skupini poduzetnika. Start-up akademija predstavlja vrlo važan sustav mentoriranja budući da učenje, usavršavanje i razmjena znanja vode rastu, razvoju i napretku. Drago nam je što je i Step Ri prepoznao važnost ovog projekta’.
Poduzetnici će se tako kroz seminare informirati i učiti o razradi poslovne ideje, zakonodavnom okviru i pravnim oblicima poduzetništva, upravljanju ljudskim resursima, računovodstvu i financijama, prodaji i marketingu, javnom nastupu, upravljanju projektima te pripremi projektnih prijava za sufinanciranje iz nacionalnih ili EU fondova.
Nakon pohađanja Start-up akademije, Step Ri ostaje na raspolaganju polaznicima za savjetovanje i mentoriranje.
„Suradnja između Stepa Ri i HAMAG-BICRO-a pokazuje da je moguće stvarati najbolje prakse poticanja poduzetništva i dijeliti ih sa srodnim institucijama. Želimo osposobiti polaznike za lakši početak i vjerojatniji uspjeh i rast poslovanja.“ – izjavio je Boris Golob, direktor Step Ri-a.
Sporazumom između HAMAG-BICRO-a i Step Ri-a potiče se pozitivan trend educiranja i usavršavanja poduzetnika čime Start–up akademija dobiva institucionalizirani okvir koji će poduzetnicima značajno olakšati prve poduzetničke korake te im pružiti konkretna znanja i vještine.
Start-up akademija je financirana od strane Ministarstva poduzetništva i obrta iz programa Poduzetnički impuls 2014.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here