Home Vijesti HDZ: Biračima trebaju informacije, a ne senzacije

HDZ: Biračima trebaju informacije, a ne senzacije

1710
5

Na današnjoj konferenciji za medije održane u Rijeci, u 12 sati, Hrvoje Burić, gradski zastupnik HDZ-a, Ivona Milinović, članica Županijskog povjerenstva HDZ-a PGŽ i Maja Eškinja, članica predsjedništva Mladeži HDZ-a PGŽ, kazali su kako bolju budućnost Hrvatske mogu ostvariti samo stranke koje imaju dobar program.

Hrvoje Burić Istaknuo je tri konkretne mjere iz programa HDZ-a važne za razvoj gospodarstva. To su ulagačka olakšica u porezu na dobit, plaćanje PDV-a po naplaćenoj realizaciji za male poduzetnike i udvostručenje praga za obavezan ulaz u sustav PDV-a, te prepolovljen deficita do kraja 2013. godine.

Ivona Milinović kazala je da u izborno vrijeme naglasak mora biti na programima i na konkretnim mjerama predloženim u njima. U ovom trenutku budućnost ovisi o izboru birača, a kako bi taj izbor bio pravilan, birači moraju birati na temelju stranačkih programa. Upravo zbog toga, hrvatskom biraču trebaju informacije, a ne senzacije, istaknula je Milinović.

U predstavljanju programa Milinović je govorila o važnosti razvoja ljudskih potencijala s naglaskom na mladim ljudima, koji su budućnost Hrvatske. Jedan od važnijih ciljeva HDZ-a jest osigurati lakše uključivanje mladih na tržište rada. Neke od konkretnih mjera programa za ostvarivanje tog cilja su poticanje deficitarnih zanimanja i struka kroz uključivanje većeg broja učenika i studenata u sustav stipendiranja, visoko obrazovanje dostupno svakom pojedincu kroz zakonsku uredbu potpuno besplatnog visokog školstva za sve studente javnihučilišta koji redovito ispunjavaju svoje obaveze, te oslobođenje polovice doprinosa za mirovinsko osiguranje i cijelog iznosa zdravstvenog osiguranja tijekom prvih 18 mjeseci rada.

Maja Eškinja, članica predsjedništva Mladeži HDZ-a PGŽ, predstavivši dijelove programa HDZa podsjetila je da je i dosada HDZ uvijek brinuo za socijalno najugroženije skupine, a to će činiti i u budućnosti. Cilj HDZ-a je jačati temeljne sastavnice socijalne države koja u svijetu kojeg potresa kriza pruža svim građanima osjećaj sigurnosti.

Eškinja je istaknula kako je u 2010. Godini izdvojeno 3,9 milijardi kuna za realizaciju mjera iz obiteljskog programa, te kako se socijalna prava neće i ne smiju dirati i kako to HDZ jamči svim građanima.

Pri kraju, Eškinja se osvrnula i na ono o čemu se današnjih dana malo i premalo govori, a to je ono što je premijerka Kosor u najtežim trenucima započela i ostvarila – bilo da se radi o borbi protiv korupcije, bilo da se radi o snažnim gospodarskim mjerama i mjerama štednje koje nisu zadirale u prava socijalno najugroženijih skupina do završetka pregovora s Europskom unijom.

Za kraj poručeno je biračima da zanemare spinove, prljave kampanje i vrijeđanja. Potrebno je proučite programe, odaberite najkvalitetniji i najbolji i tako osigurajte sebi bolju budućnost i sačuvati Hrvatsku.

5 COMMENTS

 1. Bojan Hlača je svojim NEDJELOVANJEM usporio izgradnju ZG Obale za 4 godine te oštetio sve nas za preko 400 miliona U$D bruto dobiti te preko 400 radnih mjesta.
  To je program koji ste trebali ostvariti početkom 2012.g. , a niste !

 2. Kikiz. Bojan Hlača je tipični HDZ-ovac. Potpuno nesposoban. Potrošio je milione dolara.Smanjio terminal Brajdicu radi lućice.
  Terminalu ograničio dubinu na veličinu današnjih brodova. Potrošio 100 milijuna kuna za tzv. Putnički terminal koji je
  zbog ne dolaska niti jednog broda postala najskuplja šetnica u Hrvatskoj. Sada raspisao natječaj za marinu u Porto Barošu
  kao još jedna glupost jer bi marina trebala biti na prostoru tzv. putničke obale a u Porto Barošu svi ribari,katamarani i svi
  jedrenjaci u sezoni. Zagrebačka obala je posebna priča. Japance vjerojatno nije on doveo, oni su mu nametnuti iz Zagreba,
  ali zabrinjava što Vladi ne predlaže kompezaciju INI za prostor i potrebe budućeg terminala.
  Bojan Hlača je tipični kadar iz socijalizma. Uspješan je samo dok ima na raspolaganju tuđi novac. Ušao je u HDZ i postavljen
  je u Lučku upravu. Rezultati:potrošeni milijuni- rezultati nigdje. On kao i bivši vlasnik Lenca svoju uspješnost prikazuje
  javnosti svaki tjedan kroz kupljene novinare i medije, kojima pak vlada SDP. Postavljen je na mjesto Ravnatelja od HDZ-a, ali ga
  Linić nije 2000. godine smjenio, jer mu je obećao poslušnost, koja se vidi na djelu izvođenja radova u luci.
  Burić i Buterinka samo slume opoziciju SDP-u, a vjerujem da je Gary Capeli morao i otići iako slovi za uspješnog u M.Lošinju, zbog volje Linića.
  Uglavnom jad i bjeda HDZ-a Rijeke.

 3. Dokle će više trajati ova Hdz-ova bezobraština. Kako ih više ni sram. MLADEŽ HDZ-a – j…te povraća mi se…..!

 4. fuj!!!!!!treba zabraniti tu gamad! paraziti drustva.samo mi nije jasan taj mentalni sklop da zelis biti mladez kradezea,to moras biti mentalno dobrano retardiran,mislim vidi se po spodobama koji vode tu istu stranku,prste od inteligencije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here