Home Najnovije HDZ kandidira za gradonačelnicu Rijeke zastupnicu Vesnu Buterin?

HDZ kandidira za gradonačelnicu Rijeke zastupnicu Vesnu Buterin?

469
5

Najveća oporbena stranka u Rijeci HDZ još uvijek krije svog kandidata za gradonačelničku utrku. Najavljuju da će s imenom izaći tek u siječnju, a o prijedlogu kandidata odlučit će, kažu, nakon što dobiju rezultate nezavisne ankete kojom građane propitkuju kakvog gradonačelnika žele. Ne kriju da pripremaju iznenađenje, a čini se da bi to mogla biti “ženska kandidatura”. Prvi put od demokratskih promjena upravo bi HDZ mogao za čelnu funkciju Grada Riječanima ponuditi ženu – mladu magistricu ekonomije Vesnu Buterin, gradsku vijećnicu i saborsku zastupnicu, na čijoj političkoj promidžbi intenzivno posljednjih mjeseci radi i šef Ivo Sanader.

Upravo je njegova odluka bila da ona zasjedne u saborsku fotelju nakon što je Bojan Hlača, prvi čovjek lokalnog HDZ-a, izašao iz saborske klupe. Razlog su bile optužbe da je kao ravnatelj državne institucije, Lučke uprave, u sukobu interesa. Da Vesna Buterina visoko kotira u kategoriji stranačkih kadrova na riječkom terenu, potvrđuje i prošlotjedna odluka da upravo ona kao premijerova izaslanica bude na otvaranju Europskog plivačkog prvenstva.

– Prerano je za takve spekulacije. Mi se za predstojeće lokalne izbore ozbiljno pripremamo i zasad je preuranjeno spekulirati s potencijalnim kandidatima. Odluka je stranke da ćemo sami odabrati trenutak kad ćemo izaći s imenom kandidata, a tko će to biti, sugerirat će nam sami Riječani kroz anketu koju je za nas odradila nezavisna agencija – ističe Buterin.

Premda to ne želi potvrditi, Buterin sigurno neće odbiti ući u utakmicu s najdugovječnijim riječkim gradonačelnikom, SDP-ovcem Vojkom Obersnelom. (jutarnji.hr)

5 COMMENTS

  1. A nes ti kandidata…po toj logici bi mogli kandidirat i nekoga iz nacisticke stranke , “vazno da je zenska”…

  2. Mislim da bi Vesna tribala još puno toga izist da bi bila dobra gradonačelnica.
    Ja koji studiram ovdi u Rijeci mislin da ona neče pomoć puno jer ju judi i nevolidu baš.
    Ni studenti ni ostali građani….zato vesna okani se politike misto ti je u Zagrebu uz nogu sanaderu il se ti lipo vrati u Pulu..najboje je.

  3. Imam dojam da dotična gospođa priča uvijek istu priču i dojam da je priča po napamet naučenom textu, odnosno nečijem diktatu. Odaje dojam bahate osobe koja se pravi da to nije pa sve skupa izgleda smiješno. Mislim da joj je pametnije bilo pokušati u svom gradu.Možda namjerno nije jer je tamo znaju????Niti ja joj ne vjerujem ni jednu riječ….a slušala sam je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here