Home Sport Homo si teć 2024.: Rijeka potvrdila da je grad koji živi za...

Homo si teć 2024.: Rijeka potvrdila da je grad koji živi za sport

186
0
homo2
Foto: FB/Telegram

Danas je u Rijeci odražan Festival sporta i rekreacije “Homo si teć 2024. – Rijeka Run“, manifestacija koja je proizašla iz utrke “Homo si teć“, prvi put održane 1998. godine. Kroz godine, festival se proširio na tri tjedna, postavši neizostavan dio riječkog identiteta.

Građani Rijeke godinama podržavaju ovu manifestaciju, čineći je najmasovnijim uličnim sportskim događajem u Hrvatskoj. Homo si teć povezuje promociju rekreacije i zdravog načina života s natjecateljskim duhom, privlačeći ljude svih dobnih skupina.

Završnica festivala Homo si teć 2024. obilovala je događajima, uključujući veliku humanitarnu utrku građana, po kojoj cijela manifestacija i nosi ime. Tu su i posebne utrke za najmlađe – “dm mići trk” za vrtićarce i njihove roditelje, te Memorijal Milke Milinković posvećen osobama s invaliditetom i slabovidnim osobama. Bilo je prostora i za glazbu: na Molo Longu mali bubnjari Ri Rocka su trkačima davali ritam, a na glavnoj pozornici na Korzu nastupali su Nicolas Kurelic Band, na trasi na Krnjevu Denis Razz quartet, a na trasi na Kantridi My Buddy Moose.

Natjecateljski duh kulminirao je u nizu utrka različitih duljina, uključujući trke duljine 21km, 10km, 3x7km i 5km. Svaka od ovih utrka pružila je priliku za izazov, postizanje osobnih ciljeva i stvaranje nezaboravnih trenutaka za sve sudionike.

Ono što je sigurno privuklo pažnju je međunarodni karakter ovog eventa: osim Riječana, bilo je učesnika iz ostalih krajeva Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Kenije, Sjedinjenih Država, Mađarske, Slovačke, Poljske, Ukrajine…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here