Home Tehnologija HP-u slijedi totalni krah?

HP-u slijedi totalni krah?

931
1

Helwett-Packard je od 1999. godine napravio je niz propusta koje su ostavile otvorena pitanja o vodstvu kompanije i smjeru u kojem kompanija ide. Najnovija vijest da otpuštaju 27 000 radnika samo je dokaz da se nekoć velika i inovativna tvrtka pretvara u brodolom s ne baš idealnim kapetanom na čelu, smatraju analitičari te prognoziraju da je ovo samo početak, nakon kojeg slijedi totalni krah.

Direktorica HP-a Meg Whitman najavila je otpuštanje 27.000 radnika kako bi oslobodila više novca za istraživanja i razvoj novih tehnologija.

”Mislim da su devedesetih godina skrenuli s puta. Tržište tehnologija se dosta izmijenilo, ali, iz nekog razloga, ne i HP”, kaže Robert Sicina s washingtonskog sveučilišta Kogod School of Business te dodaje ”Ako realno sagledate posljednjih deset godina i dobro razmislite… nisam siguran da se možete sjetiti jednog proizvoda koje je HP razvio, a da je zadivio potrošače.”

HP-ov osnovni problem je jednoličnost. Previše vremena su uložili na pokrivanje minusa, a premalo na razvoj novih proizvoda.(business.hr)

1 COMMENT

  1. Carly Florina je godinama proglašavana u TOP 10 menadžera u USA, sada je ”njeno razdoblje” u HP proglašeno kao upitnim?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here