Home Vijesti Hrvatski penzioner ostao bez benzina na talijanskoj autocesti

Hrvatski penzioner ostao bez benzina na talijanskoj autocesti

87
0

Još jedna (lijepa) priča iz Brescie na Giro d’Italia, čekajući start etape u utorak iz Sabbio Chiesea. Dvojica policajaca koji su 7. listopada prošle godine pomogli starcu koji je ostao bez benzina na autocesti, kod Rovata naplatna postaja na A4. Mattia Balter, pomoćnik glavnog koordinatora Državne policije, i Annalisa Laganà, djelatnica prometne policije: nagrađeni su na početku etape 21. svibnja od Seregna do Bergama. Andrea Locati, operater milanske dionice A4, također je nagrađen za spašavanje života dječaka.

Sve se dogodilo ujutro 7. listopada 2022.: toga dana patrola koju su činili Balter i Laganà otišla je, na dojavu s naplatne kućice, do rampe na autocesti Rovato na A4. Ovdje je bila osoba koja je htjela izaći na autocestu pješice: kad su stigli, agenti su se našli pred starijim čovjekom, uplašenim i zbunjenim. Muškarac, hrvatske nacionalnosti, nije govorio talijanski: nekako se uspio sporazumjeti, objasnivši da je ostao bez benzina i da je ostavio auto na A4, ali ne sjećajući se gdje.

Dvojica policajaca natjerala su starijeg čovjeka da uđe u službeni automobil kako bi pronašao vozilo: nakon što su identificirali i pronašli vozilo, otpratili su starijeg čovjeka do ureda u Polstradi gdje je konačno kontaktiran njegov sin, koji je prepoznao nestalog oca, pacijenta s dijabetesom. Krenuo je iz Zagreba, prešao Sloveniju i konačno ostao bez goriva. “Dvojica agenata – stoji u obrazloženju nagrade – omogućila su zbunjenom i preplašenom ocu obitelji da se vrati kući”.

Previous articleOprez građani, ne vjerujte lažnim maserkama!
Next articlePojavio se klub koji želi angažirati Alena Halilovića!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here