Home Sport Hrvoje Štrok uoči derbija kola: Favoriti smo!

Hrvoje Štrok uoči derbija kola: Favoriti smo!

1301
0

 Prije samo tri tjedna nikome na Kantridi nije padalo napamet gledati prvenstvenu ljestvicu, »Rijeka« je čamila na začelju prvoligaške karavane, a borba za prvoligaški ostanak nametala se kao logično rješenje uslijed loših igara na početku sezone. Poslije dviju uzastopnih pobjeda »bijelih« situacija je bitno drukčija. Tijekom večerašnjega derbija šestoga kola Prve HNL protiv »Slaven Belupa« na Kantridi Riječani imaju priliku eventualnom pobjedom nad Koprivničanima u idealnom scenariju zasjesti na drugo mjesto.
    – To je točno, iako i spletom nekih nesretnih okolnosti u slučaju poraza možemo biti pretposljednji. Naravno da ne vjerujem u takav scenarij, igramo kod kuće, favoriti smo protiv bilo koje momčadi – kaže Hrvoje Štrok koji ne misli da će euforija u redovima koprivničke momčadi uslijed povijesnoga uspjeha plasmanom u prvo kolo Kupa UEFA-e biti adut »bijelih«. Jednako tako ne misli da će igrači »Slaven Belupa« biti umorni.

    – Poznavajući Milu Petkovića uvjeren sam da igrači »Slaven Belupa« neće biti umorni, nijedna njegova momčad nije umorna – ističe Štrok. – S druge strane, nemoguće je da se igrači »Slavena« nisu potrošili tijekom uzvratne utakmice protiv »Arisa«, ali mislim da im je ostalo dovoljno vremena da se oporave. Bez obzira na sve, neće Koprivničanima biti lako na Kantridi. »Rijeka« je favorit.
    S obzirom na činjenicu da je iza Riječana uspješan niz rezultata i činjenicu da je »Slaven Belupo« u odličnoj formi, večerašnja utakmica na Kantridi trebala bi opravdati epitet derbija kola.

    – Mislim da će utakmica biti zanimljiva, riječ je o dvjema kvalitetnim momčadima podjednake kvalitete – smatra riječki veznjak. – Obje su momčadi po prilici jednako ukomponirane, s nekoliko vrlo mladih igrača koji još uvijek stječu prvoligaško iskustvo. Mi u svakom slučaju tražimo treću pobjedu u nizu, što bi zaista bio fenomenalan rezultat s obzirom na činjenicu da je naša momčad ovoga ljeta doživjela velike promjene. Opasnost? Vrućina je u odličnoj formi, brz je i nepredvidiv, ali moje je mišljenje da je prvi igrač »Slavena« Poldrugač. Od njega sve kreće.
    Kada treba spomenuti eventualne mane protivnika, Štrok ističe mladost uže koprivničke obrane kao najslabiju kariku večerašnjega protivnika na kantridskom travnjaku.
    – U posljednjoj liniji »Slavena« igraju mladi igrači, još uvijek nedovoljno iskusni da bi se mogli nositi s Anasom i Ahmadom Sharbinijem i Novakovićem, koji iz utakmice u utakmicu podiže razinu svoje forme i igra sve bolje. Koliko god bili kvalitetni, mislim da će Koprivničani puno više morati obratiti pažnju na nas nego mi na njih – zaključio je Štrok. (novi list)

Previous articleUz zatvaranje Galerije Arh: Rijeka je izgubila građanski sloj koji je razumijevao i trebao umjetnost
Next articleJurčić: privatizacija brodogradnje bez restrukturiranja je loše rješenje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here