Home Vijesti I Kvarner je napokon dobio barokomoru

I Kvarner je napokon dobio barokomoru

1347
0

Stanovnici Primorsko-goranske županije napokon su dobili barokomoru odnosno mogućnost liječenja hiperbaričnom oksigenacijom. Naime, u crikveničkoj Thalassotherapiji danas je otvoren centar baromedicine vrijedan 9 milijuna kn koji su zajednički realizirali Primorsko-goranska županija i Poliklinika za baromedicinu Oxy iz Pule.

Crikvenica je tako uz Pulu i Split postala tek treće mjesto na Jadranu u kojem se može obavljati cjelokupna baromedicina. Odjel baromedicine smješten je u objektu od oko 200 kvadrata čija su gradnja i opremljanje bili iznimno zahtjevni. Pripreme za realizaciju projekta trajale su gotovo četiri godine, a kako je na otvaranju istaknuo primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, riječ je o iznimno vrijednom projektu koji će osim na zdravstvene standarde imati utjecaj i na turističke potencijale.

Mario Frnolić, ravnatelj pulske poliklinike Oxy, koja će upravljati barokomorom, kao posebnu vrijednost istaknuo je činjenicu da je komora u potpunosti domaći proizvod. (Jutarnji.hr)

Previous articlePES 2009
Next articleCrobex uzletio skoro 8%, jednako kao i svjetski indeksi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here