Home Mozaik I Obersnel obilježio ‘Oluju’!

I Obersnel obilježio ‘Oluju’!

1660
0
foto: rijeka.hr
foto: rijeka.hr
foto: rijeka.hr

Sedam dana nakon 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja i šest dana nakon umjetničkog performansa ‘Drugi rat’ u režiji Olivera Frljića, Oluju je odlučio obilježiti i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. U uratku koji ne bi bolje sastavili ni Obersnelovi PR-ovci radi kontrole štete povodom posljednjih događanja oko riječkog kazališta, gradonačelnik je uputio čestitku Mii Negovetić na izvedbi hrvatske himne. Riječki gradonačelnik je uvjerivši u ‘lakoću izvedbe’ mlade Riječanke, našoj trinaestogodišnjoj sugrađanki obećao i gradsku stipendiju.

Draga Mia,

uistinu mi je veliko zadovoljstvo u ime Grada Rijeke i svoje osobno čestitati Ti na sjajnom nastupu 4. kolovoza u Zagrebu, kada si, pjevajući himnu na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, kod mnogih izazvala emocionalne reakcije. Svi mi iznimno se ponosimo Tvojim nastupom, kao što smo ponosni na brojne Riječane i Riječanke koji su sudjelovali u Oluji prije 20 godina.

Svi oni koji su Te slušali uživo, kao i putem internet portala, mogli su se uvjeriti u lakoću Tvoje izvedbe, a tako mogu pjevati samo oni najveći; oni kojima je glazba u srcu, a upravo preko njega pronašla si put do svih nas.

Pjevati na ovakvoj svečanosti na kojoj su prisustvovali predstavnici svjetskih velesila i mnogi drugi uvaženi gosti nedvojbeno je velika čast. Upravo zbog toga me, kao gradonačelnika grada Rijeke, posebno veseli što je takva prilika pripala upravo našoj trinaestogodišnjoj sugrađanki.

Poznato mi je da si svestrana; da sviraš piano i gitaru, slušaš RnB i pop glazbu; te da se baviš plesanjem, gimnastikom i crtanjem. Uvjerio sam i u to da Tvoji nastupi i obrade svjetskih hitova na Youtubeu imaju više od tri milijuna pregleda i da već imaš svoje obožavatelje diljem svijeta. Negdje sam pročitao i da ne sanjaš o pjevačkoj karijeri, već da si više naklonjena klasičnoj Neovisno o tome kakvi su trenutačno Tvoji snovi i želje, siguran sam da ćeš u svemu čime se budeš bavila uvijek biti izvrsna, kao što si i sada i što Ti i osobno od srca želim.

Još jednom Ti čestitam i zahvaljujem što si i ovom prilikom, kao i puno puta do sada, Rijeku predstavila na najbolji mogući način, a veselit će me i ako ovaj Grad bude imao priliku Tvoju izvrsnost podržati i stipendijom.

S najboljim željama pozdravljam Te srdačno i s poštovanjem,

Gradonačenik Rijeke, Mr.sc. Vojko Obersnel

Previous articleOtvoreno pismo Ivana Paulette Vesni Pusić
Next articleMilanović i SDP za dom spremni!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here