Home Vijesti I Opatija se sprema za dolazak krize

I Opatija se sprema za dolazak krize

347
0

Opatijsko gradsko Poglavarstvo danas je prihvatilo prijedlog mjera za upravljanje gradskim proračunom za 2009. u slučaju gospodarske krize. Prihvaćeni prijedlog obuhvaća mjesečne financijske planove proračunskih korisnika, više vrsta privremenih mjera za uravnoteženje proračuna i osnivanje povjerenstva koje će pratiti stanje i predlagati eventualne restrikcije.

Predviđa se, ako bude potreban, dijalog sa sindikatima i usklađivanje djelovanja s Vladom, županijom, Turističkom zajednicom i drugima.
 
 

 

“Procjenjujemo da neće doći u pitanje realizacija proračuna za 2009. godinu, kojim je planirano povećanje rashoda za vrlo umjerenih 5,4 posto, što ga definitivno ne svrstava u tzv. predizborne proračune”, rekao je gradonačelnik Amir Muzur.

Dodao je da Poglavarstvo ipak smatra svojom obvezom pripremiti mjere koje će omogućiti efikasnu reakciju gradske uprave u slučaju da tijekom godine planirano proračunsko financiranje dođe u pitanje.

Iz Poglavarstva su još istaknuli da svoj doprinos protukriznim nastojanjima Grad Opatija već daje zadržavanjem postojećih cijena komunalnih usluga te financiranjem niza projekata poput prostornih planova, katastarske izmjere i infrastrukture.

Opatijsko Poglavarstvo danas je usvojilo prijedlog za dostavu obvezujuće ponude za dodjelu prava građenja za rekonstrukciju Ljetne pozornice. Početna cijena naknade za pravo građenja bit će 1,8 milijuna kuna na godinu. Otvaranje obvezujuće ponude predviđa se za 2. veljače 2009., a završetak radova potkraj 2010. (Hina)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here