Home Sport I predsjednik Hajduka se srami zbog divljanja u Dugopolju

I predsjednik Hajduka se srami zbog divljanja u Dugopolju

3472
0
foto: hajduk.hr
foto: hajduk.hr
foto: hajduk.hr

‘Od samog početka, kad je postalo službeno da ćemo s Rijekom igrati u Dugopolju, upozoravali smo da stadion nema uvjete za ovakvu utakmicu. Tribine su uz sam travnjak i jako je teško organizirati utakmicu visokog rizika u tim okolnostima te situaciju zadržati pod kontrolom’, izjavio je iza dugopoljske sramotne utakmice predsjednik Hajduka Marin Brbić za index.hr.

– Trgale su se stolice, bacale u teren i sve je to bila jedna velika sramota. Ovim putem se i u svoje ime i u ime Hajduka želim ispričati našim gostima iz Rijeke. S druge strane, moram reći da smo mi zaista inzistirali na odgodi. Poslali smo jedan dopis Rijeci, pa jedan Natjecateljskoj komisiji HNS-a, međutim sa žaljenjem moram reći da sluha nije bilo. Nismo imali izbora osim odigrati ovu utakmicu u Dugopolju. Moram napomenuti da smo mi i Rijeka bili suglasni za odgodu, no prave razloge zbog kojih to nije dopušteno morat ćete potražiti na nekoj drugoj adresi, ističe predsjednik Hajduka.

Summa summarum jučerašnje utakmice:

Leovac – pogođen bocom u ruku + ispljuvan
Tomečak – ispljuvan
Jajalo – gađan stolicama
Kek – ispljuvan, gađan stolicama
Glasnogovornik kluba Sever – pogođen bocom u glavu, u nogu
Napadnut vozač autobusa

– Pokušali smo i u Zadru, no tamo su uvjeti za igru bili nemogući. Sve je bilo raskopano i policija je s pravom odbila tu mogućnost. Dakle, ostale su opecije Dugopolje ili odgoda. Moram napomenuti da su nas domaćini fantastično primili, napravili su sve što je bilo u njihovoj moći da se ova utakmica odigra, ali dogodilo se to što se dogodilo. Na svu sreću utakmica je privedena kraju i što je najvažnije, nije bilo ozlijeđenih. Torcida je organizacija, ali ona nije vojnički ustrojena organizacija s čeličnom disciplinom. Među Torcidom ima puno divnih momaka, koji se sigurno srame ovoga što se danas dogodilo, ali po zakonu velikih brojeva, među tom silnom masom, moralo je biti dva-tri posto luđaka. Kad kažem luđaka, onda mislim na ljude koji svoje postupke ne mogu kontrolirati te naprave ovako nešto. Onaj tko voli Hajduk, neće napraviti ovo što su neki pojedinci danas napravili. Ti ljudi, tih petnaest ljudi, morali bi se kontrolirati ili bi ih netko drugi morao kontrolirati. Za današnje događaje ne mogu naći nimalo opravdanja. To su ljudi koji ne vole ni Hajduk niti vole ikoga drugoga i njima nije mjesto ni na tribinama ni oko nogometa općenito. Iako ovo nije napravio Hajduk, ja ponovo imam potrebu da se u ime našeg kluba ispričam svima, zaključuje osramoćeni Brbić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here