Home Vijesti I Riječanka 2006. godine umrla zbog kontracepcijskih pilula Yasmin?

I Riječanka 2006. godine umrla zbog kontracepcijskih pilula Yasmin?

1595
2

Obitelji N. G. (26) iz Rijeke liječnici su 21. studenoga 2006. rekli kako je unatoč liječničkim naporima djevojka preminula od plućne embolije. Imala je dugogodišnjeg dečka, bila studentica četvrte godine Filozofskog fakulteta u Rijeci. Od 19. godine N. G. je pila kontracepcijske pilule. U lipnju 2006. počela je piti tablete Yasmin. Tri mjeseca kasnije, tvrdi majka, dobila je temperaturu. Nakon vađenja krvi poslali su je na snimanje pluća. Bolovala je od upale pluća i trebala je mirovati uz antibiotike.
– Teško je disala, kašljala i, plačući, govorila kako je jako boli u prsima – prisjeća se majka.
Sve to vrijeme uzimala je Yasmin. Ubrzo joj je pozlilo i Hitna ju je odvezla u bolnicu.

– Na mojim je rukama pala u arest. Zastalo joj je srce. Liječnici su je oživljavali, ali nisu uspjeli. Rekli su mi da su trombi izazvali odumiranje tkiva u plućima, koje je počelo tri mjeseca prije smrti. Službeno nisu rekli da je Yasmin izazvao emboliju, no neizravno su upućivali na to – dodaje. Željko Župan, pročelnik odjela na kojem je preminula, rekao je da je došla u kritičnom stanju i nije joj bilo spasa. Kaže kako im je 2007. u arestu došla studentica medicine, u lošijem stanju nego N. G., ali su je uspjeli spasiti. Uzimala je Yasmin i taj su slučaj prijavili. (24sata)

Previous articleRinin boravak u BB kući: drpanje i spletkarenje
Next articleKino Croatia ponovno u našem gradu

2 COMMENTS

  1. Svasta, lijekovi prije nego dodju na tržište moraju se testirati .To zna obično trajati godinama ali ovaj izgleda lijek nije prosao nikakvu analizu.

  2. Lijepa malica, žao mi je i njenog dečka, nije ju baš prebolio; bili su jako lijepi par ! U Lujzi su vjeku bili….
    A taj Yasmin, moa da je čisto nečudo. barem da roditelji se potuže na tvrtku koja proizvodi to smeće , nešto kao kad je Baxter platio prije par godina obiteljima umrlih nakon dijalize koji su korstili ondašnju seriju kontaminirane tekučine koja se rabi u dijalizi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here