Home Mozaik Ičići: 6. Liburnia film festival

Ičići: 6. Liburnia film festival

1331
0

Izbor onog najboljeg što su domaći dokumentaristi proizveli tijekom protekle godine, ponudit će se stanovnicima Ičića i Liburnije, Riječanima, turistima i svim putnicima (dobro)namjernicima na 6. Liburnia film festivalu, koji počinje sutra navečer u 20,30 sati na prostoru ičićanske lučice. Tijekom četiri festivalska dana na otvorenoj pozornici bit će prikazana 24 filma po izboru selektora Olivera Sertića, od koji će njih 18 konkurirati za nagradu publike i žirija u sastavu Ana Hušman, dobitnica »Oktavijana« za eksperimentalni film, Silvio Mirošničenko, trostruki pobjednik LFF-a i Nikola Strašek, prošlogodišnji laureat po izboru žirija.
    U glazbenom će dijelu programa, koji počinje u ponoć i jednu minutu, nastupiti uzdanice domaće avangarde – »Memento«, »Bebe na Vole«, »Miševi« i »7 nedvojbenih«.
    – Očekujem da će 6. LFF biti dobro posjećen i vjerujem da je Oliver Sertić napravio dobru selekciju koja će privući mnoge filmofile. Oni kojima je bitniji festivalski ugođaj i opuštena atmosfera doći će na svoje nastupima kvalitetnih glazbenika. Prema najavama, i vrijeme će nas poslužiti, pa mislim da nema prepreka da LFF upiše još jedno uspješno izdanje – kazao je koordinator festivala Igor Bajok.
    Među zastupljenim filmovima ima i vrlo zanimljvih naslova i autora, a na prvi pogled iskaču »Amato« Dražena Ilinčića, koji će biti prikazan izvan konkurencije, »Zadnji put« Vlatke Vorkapić koji tematizira nasilje nad ženama, intimna ispovijest obioljelog od PTSP-a »Panj pun olova« Branka Schmidta, priča o slici Lovre Artukovića »L. A. Nedovršeno« Igora Mirkovića, »Hip hop priča iz Hrvatske« Igora Kolovrata, autobiografska priča Roberta Zubera »Slučajni sin« u kojoj on opisuje svoju potragu za biološkim roditeljima, pa film »Tri« Gorana Devića koji je upravo nagrađen na festivalu u Sarajevu.
    – Ne treba zanemariti ni ostale filmove, jer svaki od njih ima svoju privlačnost – bilo u temi, originalnom pristupu ili umjetničkim aspiracijama autora. Za ovaj izbor pregledano je oko 50 filmova, kao i lani, što ukazuje na konstantu proizvodnje, a smatram da je dobro i to što je manje filmova iz HRT-ove produkcije, a više nezavisnih naslova – kaže selektor LFF-a Oliver Sertić. (novi list)

Previous article‘Gluhi telefon’ oko suvenira na Korzu
Next articleŠimić: Sve su mi namjestili!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here