Home Vijesti Inspektorat zbog kršenja zakona prijavio kazalište Prekršajnom sudu, Povjerenik za informiranje naložio...

Inspektorat zbog kršenja zakona prijavio kazalište Prekršajnom sudu, Povjerenik za informiranje naložio otkrivanje tajnih Blaževićevih ugovora

195
0

Državni inspektorat, Područni ured Rijeka, Služba za nadzor radnih odnosa (Klasa: 116- 02/22-01/4884, Urbroj: 443-02-02-10-22-7) od 07. prosinca 2022. godine provedenim inspekcijskim nadzorom kod Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka utvrdila je nepravilnosti iz nadležnosti inspektora rada u području rada i radno-pravnih odnosa te je protiv Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Istodobno, rješenjem Povjerenika za informiranje (Klasa: UP/II-008-07/22-01/1110, Urbroj:401-01/11-22-4) od 05. prosinca 2022. godine odobrava se pristup ugovorima ravnatelja tako da se prekriju osobni podaci o adresama i osobnim identifikacijskim brojevima fizičkih osoba, te se poništava Rješenje Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka (Klaasa: 008-01/22-01/2, Urbroj: 2170-1-31-22-11) od 29. lipnja 2022. godine kojim je odbilo dati na uvid ugovore ravnatelja. Kazališno vijeće je u nekoliko navrata tražilo dostavu ugovora ravnatelja koji im nisu dostavljeni.

Radi se u novom zapletu u dramoletu oko HNK Zajca koji već nekoliko mjeseci ima intendanta Marina Blaževića pod skrbništvom ministrice kulture i v.d.intendanta koji je izabran odlukom Gradskog vijeća ali koji od tada ne uspijeva preuzeti dužnost.

Nakon saznanja da je Državni inspektorat podnio prijavu Prekršajnom sudu zbog utvrđenih nepravilnosti u radu HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i činjenice da je pokrenut prekršajni postupak protiv Intendanta Hrvatskog narodnog Kazališta Ivana pl. Zajca kao i činjenice da je povjerenik za informiranje prihvatio žalbu te je naložio HNK Ivana pl. Zajca dostavu svih dokumenata koje je HNK neosnovano odbio dostaviti, sazvana je žurna sjednica Kazališnog vijeća. Na danas održanoj sjednici donesena je odluka kojom se predsjednik Kazališnog vijeća HNK Zajc Zvonimir Peranić ovlašćuje da nadležnim tijelima prijavi sumnje u zapošljavanje ravnatelja.

Previous articleRijeka dogovorila dolazak Jankovića iz Zrinskog
Next articleDjevojčica (11) nestala, roditelji 22 dana nisu nikome prijavili: ‘Evo što nam je rekla njena mama‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here