Home Mozaik Išao na nudističko krstarenje, a onda primijetio jedan detalj: Evo gdje vas...

Išao na nudističko krstarenje, a onda primijetio jedan detalj: Evo gdje vas gledaju dok razgovaraju s vama

506
0

Sjećate li se Britanke Helen Berryman koja je u jutarnjem programu “Good Morning Britain” zapanjila milijunsku publiku jer je u studiju sjedila potpuno gola. Poznata po svom “golom životu”, Helen otkriva da je doživjela nevjerojatno iskustvo. Ova 47-godišnjakinja odlučila je odmor provesti na nudističkom kruzeru s više od 2000 golih ljudi.

Nekad sam se borila sa samopouzdanjem, ali sada sam sasvim drugačija. Moje tijelo je moj brod, rekla je Helen koja je dva tjedna sa suprugom Simonom, kako kaže, radila na prihvaćanju njihova tijela. Krstarenje je bilo na velikom brodu koji na 11 paluba prima 2300 ljudi. Helen nije oduvijek bila pobornica nudizma, sve dok 2015. nije upoznala svog supruga koji preferira životni stil u kojem je odjeća “samo opcija”. Njegovo divljenje golotinji malo ju je uznemirilo.

“Ako je to želio učiniti, jednostavno nisam htjela znati za to”, priznala je. Kad ga je probala, odmah je shvatila sve one koji obožavaju nudizam. “Bio je to moj ‘eureka’ trenutak i konačno sam shvatila zašto se Simonu to toliko svidjelo. Osjećala sam se slobodnom. Ranije sam golotinju poistovjećivala s intimnošću i objektivizacijom, ali sada su mi se pogledi potpuno promijenili. Možete biti goli na brodu, ali u lukama se moraš obući. Nudistička etikecija je da nudisti nose ručnike kad god žele sjesti”, rekla je Helen.

Par je svoje putovanje započeo s Floride, ploveći do Dominikanske Republike i Bahama. “Imam samo jednu kožu i iako je na nekim mjestima opuštena, stoji mi bolje od traperica. Želim pomoći drugim ljudima da se osjećaju slobodnima i da shvate da to nije ništa čudno. Mislim da me ljudi više razumiju jer sam prošla sve ovo je isprva previše čudno,” rekla je Helen.

Iskustvo nudizma omogućilo je Helen da upozna mnoge ljude iz svih društvenih slojeva. “Nemoguće je ići na nudistička događanja i osjećati se usamljeno jer svatko priča sa svakim. Pričaju i gledaju te u oči, a ne u prsa. Jednostavno je ugodno”, objašnjava Helen. Londonski par planira nastaviti s nudističkim stilom života.

“Ovog ljeta imamo nekoliko nudističkih festivala i rezervirali smo nudistički resort. Jako sam uključena u normalizaciju golotinje”, rekla je i otkrila da nema namjeru skoro ići na odmor obučena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here