Vijesti

Ispred Kluba mladih ukrali srpsku zastavu!

Ispred Kluba mladih ukrali srpsku zastavu!

Nakon sinoćnje utakmice Srbija – Švicarska, netko je ukrao srpsku zastavu tim povodom izvješenu ispred Kluba mladih. Tim povodom, na facebooku su objavili izjavu koju prenosimo:

Klub mladih Rijeka u sklopu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018 povodom svake utakmice izvjesi ispred Kluba zastave zemalja koje trenutno igraju u Rusiji.

Tako su jučer, u petak 22.06., od 19:15h izvješene zastave Srbije i Švicarske, nogometna utakmica tih dviju zemalja počela je u 20:00h, a zastave su ostale preko noći. Uvijek su preko noći ostajale zastave zemalja koje su igrale zadnju utakmicu prethodni dan, a sljedeću utakmicu bi najavili sa zastava izvješenim ispred kluba od jutra tog dana.

No srpska zastava ovaj put nije doživjela jutro, otuđena je od nepoznate osobe/a s noći 22.06.2018. na jutro 23.06.2018.

Policija je obaviještena o ovome slučaju i trenutno čekamo njen izlazak na teren da naprave zapisnik, inzistirat ćemo na tome da zatraže od srpskog konzulata snimke nadzornih kamera kako bi se identificirao počinitelj/i. Srpski konzulat se nalazi odmah pored, vrata do Kluba mladih Rijeka, u Ulici Erazma Barčića u Rijeci.

Materijalna šteta nije velika, ona iznosi 150kn (štap i zastava).

Ovo je pljuvanje na trud svih nas iz Kluba mladih Rijeka koji smo kupili zastave svih nogometnih reprezentacija koje sudjeluju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018, ovo je pljuvanje na naše veranje po ljestvama, 3x dnevno, kako bi promijenili zastave. Moramo se pohvaliti kako je naša ideja naišla na odlične reakcije, simpatije prolaznika, turista, naših članova i susjeda.

Dolazimo do pitanja tko je i zašto otuđio zastavu Srbije, ne želimo ulaziti u detalje, ali ćemo se osvrnuti na kućni odgoj. Što to mora biti u glavi da materijalno ošteti nekoga, da riskira vlastiti život kako bi se popeo na zavidnu visinu na kojoj je bila zastava, da naruši dobru atmosferu koja vlada u cijeloj Hrvatskoj zbog osiguranog 1. mjesta u skupini i prolaska u osminu finala?

U našim objavama sa zastava smo s guštom promovirali Svjetsko prvenstvo, Rijeku, Port of Diversity, EPK2020, Rijeka2020, VisitRijeku i slično, to ćemo nastaviti i dalje, nećemo zbog šačice pojedinaca stati s pozitivnom inicijativom.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Povijesni toponimi po Starom gradu bit će postavljeni krajem ožujka

spFebruary 19, 2019

Rijeka u magli!

spFebruary 19, 2019

Prometna nesreća na Kantridi

spFebruary 18, 2019

Zabio se u ogradu na zaobilaznici kod Matulja

spFebruary 18, 2019

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

spFebruary 18, 2019

20 pripadnika Torcide zadržano zbog neispravnih ulaznica

spFebruary 18, 2019

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.