Home Sport Ivančić uoči Osijeka: Vratiti pravi pristup

Ivančić uoči Osijeka: Vratiti pravi pristup

1210
0

Sutrašnji dolazak »Osijeka« na Kantridu mogao bi puno toga otkriti kada je u pitanju nova momčad »Rijeke« sklona oscilacijama zbog kojih situacija na ljestvici iz tjedna u tjedan izgledao kao prevrtljivo jesensko vrijeme. Do prije tjedan dana »bijeli« su se ugodno kočoperili na drugom mjestu, a nakon vinkovačkog posrtaja našli su se u situaciji da skliznu duboko prema dnu. Sve to, naravno, ovisi o ishodu sutrašnjeg ogleda s Osječanima, koji bi mogli predstavljati prilično pouzdan test mogućnosti Ivančićeve momčadi. Naime, »Osijek« je jedna od rijetkih ekipa koju »bijeli« već dugo vremena nisu uspjeli pobijediti. Posljednji put »Rijeka« je svladala »Osijek« prije gotovo dvije i pol godine. U lipnju 2006. godine »bijeli« su slavili u Gradskom vrtu (0:2), a mjesec dana ranije na Kantridi (3:1). Od tih vremena pa do danas Riječani i Osječani su se susreli sedam puta, četiri su utakmice završile bez pobjednika, a tri pobjedama Slavonaca. Posljednje pobjede nad »Osijekom« su upisane u »trofejno vrijeme« riječkog nogometa, koje nije uputno prizivati tijekom svojevrsnog prijelaznog perioda u kojem se nalazi prvoligaš s Kantride nakon turbulentnog ljeta.

To ne znači da »bijele« ne treba opterećivati imperativom pobjede. Upravo suprotno. »Rijeka« jednostavno mora pobijediti žele li u momčadi da zacijele rane nakon vinkovačkog poraza i žele li zadržati priključak s momčadima koje teže vrhu. Svjestan je toga i trener Mladen Ivančić, koji je neposredno nakon poraza od »Cibalie« u prvi plan gurnuo priču o slaboj realizaciji. Pet dana kasnije otkrio je još nešto s čime nije bio zadovoljan prošle nedjelje.

– Moramo popraviti pristup, uvidio sam taj problem već protiv »Slaven Belupa«. Pristup već tada nije bio pravi, ali nas je valjda Bog nagradio. U Vinkovcima je to također bilo izraženo, nismo dobro držali raspored. Moramo se na tom planu vratiti na onu razinu koja je bila – upozorio je Ivančić tijekom jučerašnje »presice«.
U prijevodu trener »Rijeke« misli kako su igrači nakon tri uzastopne pobjede malo »poletjeli«, a ova momčad definitivno još nije u toj fazi da se uz takvo ponašanje može proševrcati do uspjeha.

Pravo je pitanje i koliko je »Rijekina« momčad karakterna. Posljednjih mjesec dana puno je bilo govora o karakteru momčadi, no uglavnom se o tome govorilo u lijepim tonovima nakon pobjeda. Karakter se međutim prepoznaje u reakcijama momčadi nakon poraza. Sudar s Osječanima će dakle otkriti i od kakvog su »materijala« napravljeni Ivančićevi igrači.
– Vinkovački poraz nas nije poljuljao. Protiv »Osijeka« sve ovisi o nama, ako budemo pravi, ako uložimo 100 posto naših mogućnosti onda tri boda neće izostati – smatra Ahmad Sharbini, jedan od »tragičara« vinkovačkog ogleda. Promašio je prvu od tri velike prilike, iako je nakon dugo vremena odigrao solidnu partiju. Iskusni stoper Tarik Cerić je pak nakon dugo vremena u Vinkovcima odigrao slabu partiju. Vjerojatno najslabiju od kada je na Kantridi.
– Nema se što više dodati nakon Ahmada i trenera. Moramo zaboraviti ono što je bilo u Vinkovcima, odigrati 100 posto, boriti se i vratiti se pobjedama – smatra Cerić. (novi list)

Previous articleLista za Rijeku pred vratima European Free Alliancea
Next articleKup Kvarnera: Riječani u finalu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here