Home Vijesti Ivaniš: Ni Burić ni Obersnel

Ivaniš: Ni Burić ni Obersnel

1636
4

ivanis2Primorsko-goranski savez u Županiji i Rijeci ostaje u oporbi. Svoje vijećnike, zajedno s koalicijskim partnerima imat će i u gradskom vijeću i u županijskoj skupštini. Amiru Muzuru nije uspjelo sjesti u županovu fotelju, a Nikola Ivaniš s desetak posto glasova nije uspio izboriti drugi krug za riječkog gradonačelnika.

Još uvijek se zbrajaju rezultati lokalnih izbora, tko je u vijećima i skupštinama osvojio najviše mandata, čiji su načelnici, gradonačelnici i župani izbore riješili već u prvom krugu, a čija će se imena na listićima opet naći 2. lipnja. Župan Primorsko-goranski tako je ponovo stari/novi župan Zlatko Komadina, dok se za mjesto riječkog gradonačelnika, u drugome krugu nadmeću Vojko Obersnel (SDP) i Hrvoje Burić (HDZ). Rezultate izbora komentirali su danas predstavnici koalicije PGS – Akcija mladih – Liburnijska stranka.

Nikola Ivaniš kandidirati se više neće, a na pitanje hoće li pozvati svoje birače da podrže nekog od kandidata u drugom krugu, kaže: Naši glasači nisu htjeli glasati ni za Obersnela ni za Burića. Iz tog razloga apsolutno ih ne mislim pozvati da glasaju niti za jednog od njih, jer je takav i stav predsjedništva stranke. Bilo bi sada s moje strane podcjenjivački da im sugeriram za koga da glasaju.

Predsjednik PGS-a Dario Vasilić zadovoljan je rezultatima izbora koalicije PGS – Akcija mladih – Liburnijska stranka, iako su nešto slabiji nego na prošlim lokalnim izborima. Zadovoljan sam pogotovo iz razloga što su se na ovim izborima pojavili Hrvatski laburisti koji su u Primorsko-goranskoj županiji u mnogim gradovima i općinama uzeli značajniji broj vijećnika, a dijelimo s njima isti politički prostor ljevice, tako da je bilo za očekivati da će određeni broj glasova pripasti stranci koja se u međuvremenu pojavila.

Osobno je Vasilić pobijedio u Krku, dok u drugi krug PGS ide u Delnicama, Kostreni, Matuljima i Klani.(radio rijeka)

4 COMMENTS

  1. Pa iza Šustara evo i stava Ivaniša, a koji ide u korist SDP-a i Obersnela. Što još napisati. Ništa. Događa se ono što sam pisao o Ivanišu i njegovoj oporbi SDP-u.

  2. Kako vidimo u Rijeci nitko ne želi promjene ali ni zamjeriti se SDP i gosp.Obersnelu.
    Dakle sada kada imomamo mogućnost da do promjena dođe u liku u djelu gosp.Burića ma što mislili o njemu on je daleko bolje rješenje od onoga što ga imamo sada.Ovakvo ponašanje oporbenjaka teško je za razumjeti.
    Nisam fan ni HDZ-a ni SDP-a ali ću svakako glasati za promjene jer su Rijeci ovoga trenutka one prijeko potrebne.

  3. Sramota! Toliko su svi govorili o promjenama, a sad sliježu ramenima. Osobno sam vjerovao u Ivaniša koji je toliko propagirao potrebu za promjenama u ovom gradu.Bilo bi za očekivati da podrži Burića, jer je Burić sada u ovom gradu simbol promjene…umjesto da se cijela oporba ujedini i pozovu svoje glasače da podrže Burića, oni se ponašaju krajnje farizejski i gledaju samo svoju korist. Gospodine Ivanišu, moj ste glas izgubili!

  4. ivanis je light sdp oduvijek bio i biti ce.Ova odluka ne cudi. Ceka se kakav nadzorni odbor i slicno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here