Home Najnovije Izabrani najklizači riječkih osnovnih škola

Izabrani najklizači riječkih osnovnih škola

712
0

Na klizalištu Morska pahuljica, na Gatu Karoline Riječke, održano je natjecanje najklizača, učenika viših razreda osnovnih škola grada Rijeke, koji su tijekom zimskih praznika polazili besplatne škole klizanja i hokeja, koje je omogućio Grad Rijeka, a organizirao Dom mladih. Natjecanjem je obilježen i posljednji dan rada riječkog klizališta, koje će za rekreativce biti otvoreno do 20 sati.


foto: rijeka.hr

Natjecalo se 45 učenika osnovnih škola, izabranih među 300-tinjak učenika riječkih osnovnih škola koji su polazili dvotjedne škole klizanja ili hokeja. Najklizačem je proglašen Mario Kalčić, učenik 7. razreda OŠ Gornja Vežica, drugi je bio Michael Grozdanić, učenik 7. razreda OŠ San Nicolo, a treći učenik 5. razreda OŠ Centar Paul Valentić. Natjecanje je organizirao Odjel za odgoj i školstvo Grada Rijeke, koji je za najbolje osigurao pehare, a za sve natjecatelje priznanja i slatke poklone.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Željko Jovanović, uspješnost prolaska poligonom i pokazanu vještinu klizanja ocjenjivao je stručni žiri, a nagrade su uručili pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Branka Renko-Silov i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Veljko Karabaić.

Klizalište na Gatu Karoline Riječke radit će još danas, do uobičajenog kraja radnog vremena, nakon čega će započeti demontaža. Naime, iako je bio predviđen produžetak postave klizališta do 21. siječnja, zbog najavljene orkanske bure, niskih temperatura i snijega koje meteorolozi predviđaju za sutrašnji dan i za petak, klizalište se danas navečer zatvara.

Natjecanje učenika za najklizača i klizačicu održano je danas, a temeljni razlog produžetka postave klizališta, koje je po prvom planu trebalo biti otvoreno do 9. siječnja, bile su upravo aktivnosti školske djece i program izbora naj klizača i klizačice, koji nije održan u periodu kada se šator klizališta pod teretom snijega urušio u prosincu. (rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here