Home Mozaik Izložba Sanje Stojković: “Is it a bird?! Is it a plane?!“

Izložba Sanje Stojković: “Is it a bird?! Is it a plane?!“

2487
0

U četvrtak, 11.9.2008. u  20,00 sati – Dnevni boravak, Molekula, Delta 5 (ivex) u organizaciji udruge ARTERIJA suvremene umjetnosti biti će održana izložba SANJE STOJKOVIĆ: “Is it a bird?! Is it a plane?!“. Izložba traje do 18.9.2008.

”Iz vihora informacijskog kaosa iskočila su čudnovata bića i naselila se u carstvu ljudi. I kako to već biva sa svim bićima koja stignu na naš slatki mali planet, započinje asimilacija ljudskih običaja, mana i vrlina, sporazuma i nesporazuma. Ona imaju svoje želje, prohtjeve i potrebe. Svako je sposobno donositi odluke za sebe i ubirati plodove vlastitog izbora. Bića komuniciraju kroz piktograme i ne koriste riječi jako često za razliku od ljudi. Možda su zato tako vesela?

Simboli kao što su oči, munje, rumeni obrazi isl. te različite boje i forme naglašavaju osobnost pojedinog bića i opisuju nam njegovu narav. Ona međusobno komuniciraju ali se ne razumiju baš najbolje. Pop estetika spojila se sa košmarom suvremenog življenja i proizvela vlastitu dimenziju interakcije koja je postala dom ovim neobičnim stvorenjima. 

Problematika individualnosti i komunikacije krije se iza ekstatičnog šarenila izraza Sanje Stojković i pred nama se manifestira kao anagram međuljudskih odnosa izveden u tekstilu.” (Andrea Kustić, 2008.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here