Home Mozaik Iznenada ostao trudan i rodio sina: Presretan muškarac opisao kako je moguće...

Iznenada ostao trudan i rodio sina: Presretan muškarac opisao kako je moguće da je dobio dijete

150
0

Ryan Sanderson (24) iz Manchestera nikada nije mislio da će zatrudnjeti tijekom svoje tranzicije iz ženskog u muškog spola. Uzimao je hormonske terapije i vjerovao je da je njego sada bivši partner neplodan.

– Nisam vjerovao da mogu zatrudnjeti dok sam na testosteronu, dok mi liječnici nisu rekli da sam u drugom stanju. Transrodni muškarci bi trebali shvatiti da mogu zatrudnjeti i ovo je jasan primjer. Moj bivši partner je bio uvjeren da je neplodan, ali nije bilo tako, ja sam ostao trudan – rekla je Rajan, prenosi Metro.

Unatoč tome što je trudnoća potpuno iznenađenje, Ryan je presretan što je na svijet donio svoje prvo dijete.

U trenutku kada je tijekom posjeta liječnika otkrio da je trudan, Ryan je prestao s hormonskim tretmanima, unatoč zabrinutosti da bi to izazvalo njegovu tjelesnu dismorfiju.

– Odmah sam znao da želim imati dijete. Vjerovao sam da je to sudbina, nikad nisam bila pobožni sljedbenik vjere, ali osjećao sam da je to znak da ću imati dijete prije nego što sam se previše upustio u liječenje testosteronom. Kad sam saznao da sam trudan, Hendrik je zaista postao moje sve – ispričala je Ryan.

Liječnica opće prakse je, kaže, bila malo zabrinuta zbog mogućih komplikacija, ali je tijek trudnoće prošao sasvim uredno.

– Srećom, imala sam divan tim babica koje bi mi se obraćale prigodnim zamjenicama, a ako bi pogriješile, uvijek bi se ispričale. Ponekad bi imale pitanja, a meni je bilo super što sam mogao odgovoriti, a da me oni ne pokušaju vrijeđati – istaknuo je.

Ryan kaže da njegova bivši partneri ne želi sudjelovati u Hendrikovom odgoju, pa se sada veseli odgajanju djeteta kao samohrani roditelj, uz pomoć svoje mame Janet.

– Bez nje bih bio izgubljen. Ona čini toliko toga za Hendrixa i mene i ponaša se kao roditelj superheroj. Moj bivši partner ne želi biti dio obitelji, ali imam punu podršku ostatka obitelji i prijatelja – dodao je mladić.

Nakon što je rodio sina, Ryan se mogao vratiti procesu prijelaza i promjene spola, prošle je godine imao vrlo važnu operaciju.

– Uklonio sam grudi i bilo mi je fantastično, iako sam tužan pri pomisli da neću moći nahraniti svoju buduću djecu. Uživam u trenutku s Hendrikom i presretan sam – zaključuje samohrani otac

Previous articleEma ima muža, četiri sina, ali i ljubavnika: Mužu to ne smeta, a evo gdje spava kad su obojica tu
Next articlePoslušajte srpskog komentatora: Hrvatska je opet miljenik sreće. Nevjerojatno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here