Home Vijesti Izraelci upali u tajne Hamasove tunele u Gazi, vjeruje se da su...

Izraelci upali u tajne Hamasove tunele u Gazi, vjeruje se da su tamo mnogi taoci (VIDEO)

162
0

Izrael je objavio da su njegove snage napale naoružane pripadnike Hamasa unutar goleme mreže tunela islamista ispod Gaze, nakon što je premijer Benjamin Netanyahu odbacio pozive na prekid borbi kako bi se ublažila humanitarna kriza u palestinskoj enklavi. Tuneli su ključni cilj za Izrael dok širi kopnene operacije unutar Gaze kako bi uništio vladajući pokret Hamas nakon njegovog oružanog napada prije tri tjedna u kojemu je, prema izraelskim vlastima, ubijeno više od 1400 ljudi.

“Tijekom prošlog dana izraelske obrambene snage (IDF) pogodile su približno 300 ciljeva, uključujući lansirne protutenkovske i raketne lokacije ispod zemlje, kao i vojne komplekse unutar podzemnih tunela koji pripadaju terorističkoj organizaciji Hamas”, objavio je IDF.

Militanti su odgovorili protutenkovskim projektilima i vatrom iz mitraljeza, dodaje se. “Vojnici su ubili teroriste i usmjerili zračne snage na napade na mete i terorističku infrastrukturu u stvarnom vremenu”, rekao je IDF.

Svjedoci su rekli da su izraelske snage u ponedjeljak gađale glavnu cestu Gaze koja ide u smjeru sjever-jug i napale grad Gazu iz dva smjera. Izrael je rekao da su njegove snage oslobodile vojnikinju iz zarobljeništva Hamasa.

Hamas, naoružana islamistička skupina koja upravlja Gazom, dosad je oslobodila četiri civila od 239 talaca za koje Izrael kaže da su zarobljeni 7. listopada. Vjeruje se da su mnogi taoci u Hamasovoj mreži tunela.

Previous articleĐoković na Zlatnoj lopti: Dolazim iz Srbije i navijam za Crvenu zvezdu
Next articleDani otvorenih vrata: dođi na trening i zaigraj za HNK Rijeka!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here