Home Sport Jakirović: Ovo mi je najteži poraz u karijeri

Jakirović: Ovo mi je najteži poraz u karijeri

466
0

Dinamo je u Pragu izgubio 4:1 od Sparte i tako ostao bez Europa lige ove sezone. Zagrebačka momčad prvi će se puta natjecati u Konferencijskoj ligi. Iako je Dinamo u Češku donio prednost od 3:1, nije ju uspio obraniti. Evo što je trener Sergej Jakirović rekao nakon utakmice.

Jakirović: Moramo se brzo dignuti

“Želio bih čestitati Sparti na pobjedi i prolazu. Bili su bolji suparnik, ne znam zašto smo tako loše reagirali u prvom poluvremenu. Primili smo gol, onda su oni zahvaljujući publici dobili krila. Drugi gol iz prekida, inferiorni smo bili visinom. Pokušali smo u drugom dijelu, uspjeli smo zamjenama poboljšati igru. Žao mi je što Ljubičić nije zabio kod 2:0, a onda smo primili i treći gol”, započeo je Jakirović pa nastavio:

“Bili smo dobri, kontrolirali utakmicu, imali neke šanse. A onda smo primili četvrti gol, ja još nisam vidio što se dogodilo, kako to objasniti, iz auta gol ili što je već bilo. Bilo je teško očekivati da ćemo zadnjih pet minuta opet izaći iz tog minusa. Ali moramo se brzo dignuti za ono što slijedi, nema više vraćanja na ovo.”

“Najteži poraz u mojoj karijeri”

“Ovo mi je svakako najteži poraz u karijeri, bilo je još teških poraza, ali nije nikad bilo ovako važno. Jedini mi je upitnik zašto smo bili tako prazni u prvom poluvremenu, što se dogodilo. Zato smo i reagirali na poluvremenu. Nismo mislili da će biti lako, znali smo da nas čeka dobar protivnik. No nemamo vremena za plakanje, treba izvlačiti pouke. Izvlačimo ih, nažalost, iz svojih grešaka”, rekao je pa odgovorio na pitanje zašto Dinamo prima golove pred sam kraj utakmice:

“Ne vjerujem da je stvar kondicije, pali bismo prije da je to i pitanju. Čak smo u nastavku bili i više na lopti od njih, kao da su oni imali problem s kondicijom. Može biti posljedica psihološkog stanja, ali i za to nema razloga, dvije pobjede dale su nam samopouzdanje, podignule nas. Svima nam je teško, ali moramo se izvući iz ovoga. Poraz nije lagan, no čeka nas Osijek.” (index)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here