Home Sport Jedan je hrvatski rukometaš apsolutni hit, Duvnjak je oduševljen njime: ‘Ja ne...

Jedan je hrvatski rukometaš apsolutni hit, Duvnjak je oduševljen njime: ‘Ja ne znam da je itko ovako odigrao turnir’

1186
0

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije, Domagoj Duvnjak, zbog ozljede i koronavirusa nije mogao nastupati na Euru za svoju momčad, ali u njeogu odsutstvu pojavila su se neka nova imena i oduševila su javnost. Jedan od tih je i sjajni vanjski Tin Lučin, a njega je posebno u javljanju za RTL nahvalio Domagoj Duvnjak, prenosi net.hr.

“Ja mislim da je on dobio već na prvoj utakmici veliko samopouzdanje, odmah je skužio da može igrati sa velikim ekipama i samo je nastavio kako je turnir odmicao,” komentirao je Duvnjak.

Lučin je trenutno član Wisle Plock, koja je trenutno drugoplasirana momčad u poljskom prvenstvu. Napreduje iz utakmice u utakmicu i pokazuje veliki potencijal.

“Vidjeli ste i da ima igru sa pivotom, ima odličan udarac, ima odličnu fintu, igra i obranu i napad, može i srednjeg, može lijevog vanjskog, može u obrani trojku, četvorku, peticu, znači jedan kompletan igrač. Ja ne znam da je itko odigrao ovako jedan turnir”, rekao je Duvnjak.

Na Europskom prvenstvu odigrao je dosad svih šest utakmica i zabio ukupno 26 pogodaka. Drugi je najbolji strijelac iza Ivana Čupića koji ima 28. Na utakmici protiv Islanda proglašen je najboljim igračem. Naš je kapetan, kaže, najsretniji čovjek na svijetu zbog uspjeha mladog Tina.

“Ako Bog dragi da bit će još sto Tina Lučina. Nitko sretniji od mene i nitko sretniji od hrvatske reprezentacije. Ja se nadam da ćemo imat priliku odigrat par utakmica zajedno i da ćemo imat priliku trenirat zajedno. Ja sam presretan što smo mi dobili jednog Tina Lučina za hrvatsku budućnost”, rekao je Duvnjak.

Lučinu bi igranje s Duvnjakom bilo ostvarenje snova, a kombinacija Duvnjak-Lučin bila bi silovita u vanjskoj liniji Hrvatske.

“Stvarno sam presretan kad jedna legenda rukometna kao što je Dule kaže nešto lijepo i naravno da je i meni san zaigrati jednog dana s njim,” komentirao je Lučin pohvale Duvnjaka.

San igranja s Duvnjakom mogao bi mu se ubrzo ostvariti, možda već na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u travnju. Jedan od ciljeva Hrvatske na ovom prvenstvu bio je profilirati mlade igrače za budućnost. S Tinom Lučinom, taj cilj je definitivno ostvaren.

Previous articleIzbornik futsal reprezentacije: Volio bih da mi to objasne
Next articleProfesor koji je dobio otkaz: Nisam bio voljan testirati se na nos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here