Home Vijesti Ježić prodaje Novi list?

Ježić prodaje Novi list?

1981
2

Robert Ježić prodaje Novi list, priča je koja sve glasnije struji gradom. Nakon medijskih konzorcija EPH i austrijske Stirije koji više nisu u igri, u priču oko kupnje ušao je i domaći poduzetnički sektor. Kanal Ri špekulira kako iza mogućih kupaca stoji čelnik udruge Ladonja Plinio Cuccurin.
– Ne bi ja htio govorit o tome da li to gospodin Ježić prodaje ili ne prodaje, tako da trebam demantirat, nisam ja jedan od tih kupaca – izjavio je Cuccurin za riječku regionalnu TV kuću.


Plinio Cuccurin

Ipak, Cuccurin ne poriče da je s određenim ljudima razgovarao o Novom listu. Zaključili su kako bi za jedini riječki dnevnik najbolje rješenje bilo da suvlasnici postanu građani odnosno njegovi čitatelji.
– Ja mislim da je u Rijeci moguće pronaći 15-ak, 20 poduzetnika koji su spremni uložiti dio svog kapitala sa kojim mogu osigurati da će ga očuvati ili da će osigurati neku dobit ravnu bankarskoj kamati, da je to dovoljan razlog da se tu skupi više od 50 posto potrebnog kapitala, a ostatak da se kroz razdoblje od godinu dvije dana omogući da građani sudjeluju u toj kupnji zajedno sa zaposlenicima – objasnio je.


Novi list

Takvu ideju podržava i bivši diretkor Novog lista Franjo Butorac.
– U sadašnjoj poziciji ako su Amerikanci odlučili prodati svoj dio onda se može nešto ozbiljno napraviti i s Novim listom. To uopće nije utopistička ideja.

Trenutnu vlasničku strukturu čini Diokiu koji sada ima 83 posto vlasništva,  12 posto drži 68 malih dioničara, a 5 posto su trezorske dionica.
– Definitivno mali dioničari svih 68 su voljni prodati svoje dionice. Ja mogu reći u ime Udruge malih dioničara da tu ideju ne smatramo lošom idejom – rekla je za Kanal Ri predsjednica Udruge malih dioničara Novog lista, Ana Vičević Gračanin.

U cijeloj priči sporna bi mogla biti cijena. Ježić je 50 posto Novog lista u svibnju 2008. kupio za 14 milijuna eura, za 30 posto MDLF-u je plaćeno navodno 8 milijuna, a danas Dioki za svojih 83 posto traži 28 milijuna eura. Iz Diokia su, očekivano, poslali šturo priopćenje da nije donijeta odluka, ali i da se ne vode pregovori o prodaji Novog lista. (Kanal Ri/RD)

2 COMMENTS

  1. Ježić ni od prvog dana nije imao pojma što bi s Novim listom – kupio ga je po sistemu “ruka ruku mije” za svog jataka dr. Ivu… A pohlepni drugovi lovca Zdenka Mancea prodali su firmu za čavle prvom koji je htio s njima imati posla. Sada je Novi list strvina koju će i svaki novi “vlasnik” nastaviti isisavati za neke nove partijsko-stranačke malverzacije…

  2. Govorka se da velika medijska kuća rijekadanas.com već pregovara oko kupnje ovog sitnog lokalnog glasila, onako da im se nadje…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here