Home Vijesti Jovanović: Korupcija je i 500.000 branitelja

Jovanović: Korupcija je i 500.000 branitelja

913
0

“Posljedica klijentelističko-korupcijskog modela vladanja na HDZ-ov način, čemu je najbolji dokaz aktualna hrvatska Vlada, koja nije ništa drugo nego predizborni stožer HDZ-a, je da u slobodnoj Hrvatskoj danas vlada nesloboda građana”, rekao je Željko Jovanović zastupnik SDP-a na konferenciji za novinare dodajući kako više od 320.000 nezaposlenih nisu slobodni ljudi kao i oni koji rade, a ne primaju plaće.

Jovanović kaže da je nezaposlenost uz korupciju i privatizacijsku pljačku treći najveći grijeh HDZ-a. Ukazao je na negativnu statistiku kada je riječ o gospodarstvu i nezaposlenosti te na nemogućnost Vlade da pravodobnim rješenjima odgovori na te probleme.

“Vjerujem da je predsjednica Vlade osoba koja ne može negirati ovu statistiku”, rekao je Jovanović dodajući kako je krajnje vrijeme da ako već ne žele sići s vlasti da predlože novi paket mjera u borbi protiv nelikvidnosti i nezaposlenosti.

Jovanović je danas bio posebno oštar je nabrajajući što je sve za SDP korupcija nabrojao od ponašanja SDSS i HSS-a u Vladi RH te opstanak Božidara Kalmete i Darka Milinovića pa do nesređenih biračkih popisa i nagomilanog državnog aparata.

“Da, korupcija je umjetno stvoren korpus od pola milijuna branitelja od čega je najmanje 20 posto lažnih branitelja koji nikada nisu vidjeli ratište”, rekao je Jovanović.

Govoreći o novim ljudima u Vladi Jovanović je istaknuo kako imenovanje Domagoja Miloševića čelnika Pastora nije toliko čudo jer Kosor trebaju svi mogući vatrogasni aparati da ne izgori njena fotelja.

“Kosor jedino zanima fotelja i posao glavne urednice svih medija”,rekao je Jovanović posebno spomenuvši HTV. (index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here