Home Kolumne Jovanović vs. Bozanić?

Jovanović vs. Bozanić?

1650
11

jovanovicMinistar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otvorio je javnu raspravu o kurikulumu zdravstvenog odgoga, koji uključuje i sporni 4. modul o seksualnom odgoju, opet na isključiv način.
Umjesto da na razgovor u Ministarstvo pozove predstavnike katoličkih udruga s kojima je svojevremeno “zaratio”, Jovanović raspravu kani provesti isključivo online. I to na način da se primjedbe i prijedlozi moraju uputiti na posebnom obrascu objavljenom na stranicama Ministarstva: javnarasprava-zdravstveni-odgoj(et)mzos.hr. Jedino što je pohvalno je to što je Jovanović pozvao da svoje prijedloge upute i škole, te po prvi put i zainteresirani učenici.
Po završetku te tzv. javne rasprave, ističu u MZOS-u sve će primjedbe biti objavljene na webu, uz obrazloženja za one koje ne budu prihvaćene.
Nije šija, nego vrat! Tom narodnom poslovicom može se objasniti još jedan pokušaj opstrukcije dijaloga, ovaj put pod izgovorom korištenja suvremenih tehnologija kao što je Internet.
No, što drugo i očekivati od ministra Jovanovića koji se očigledno boji da oči u oči i samo čuje drugačije mišljenje od svojega.
Tako će, po svoj prilici, izostati otvoreno sučeljavanje ministar Jovanović vs. kardinal Bozanić, a koje bi moglo biti plodonosno za razvoj demokracije i pluralizma u hrvatskom društvu. (Giancarlo KRAVAR)

Previous articleNapao vozača jedinice!
Next articleKomadina: Hrvatska je skrenula ulijevo

11 COMMENTS

 1. Giancarlo, oprosti na mojem totalnom neshvaćanju tvojeg zalaganja za “demokraciju” gdje al pari “diskutiraju” crkvenjak i ministar (kakav god da je…)

 2. Kardinal Bozanić nije neki crkvenjak!
  Na katolički Božić u zagrebačku prvostolnicu poslušati propovijed kardinala Bozanića, koja se dijelom odnosila i na sporni seksualni odgoj, došli su poslušati i predsjednik RH Ivo Josipović, te premijer Zoran Milanović sa suprugama.
  Inače, Katolička Crkva ima dvije tisuće godine iskustva u moralno-etičkim pitanjima, a kardinal Josip Bozanić nije neki crkvenjak, već najviši autoritet Katoličke Crkve u Hrvata, za razliku od ministra Željka Jovanovića koji će biti zaboravljen kad padne Kukuriku Vlada, a možda će ga pamtiti jedino još u “crvenoj” Rijeci!

 3. Katolička crkva ima 2000 godina iskustva lažnog moraliziranja, laži, ubijanja i promicanja zatucanosti. To je sve što ima iskustva, a da se petlja gdje joj nije mjesto joj se ne smije dozvoliti. I to je jedina istina. Od toga da su ljde proganjali jer su rekli da zemlja nije ravna do danas po svim drugim pitanjima. Neka se ostave politike i počnu baviti onima čime bi se trebali baviti – vjerom!

 4. koja super rubrika – “pitaj svog kulumnista”. Kauboju, sviđa mi se jedna iz C odjeljenja. Dal da budem nasrtljiv il da kupim kričavo zelenog golfa trojku s alpajn wooferom pa se možda sama upeca?

 5. Vlasta. Kako si pametna. Daj malo napiši iz kojeg si ateističkog gnjezda pala na ove stranice?

 6. Giancarlo, to što će biti zaboravljen, je buduće vrijeme, tvoja vidovitost me ne dira. Dira me činjenica da najviši autoritet u crkvi, kako ti kažeš, govori danas o stvarima za koje nije kompetentan. Ne sjećam se da sam glasao za koaliciju u kojoj je bilo koja crkva…

 7. Zašto bi ikoga trebalo biti briga što o zdravstvenom odgoju misle crkva ili katoličke udruge? Kao da ja informatičar idem ljude učiti o sadnji marelica i kiselosti tla.

 8. Pa Zorane, zoro naša, ako nisi znao većina građana i to skoro 90% u Hrvatskoj su vjernici katolici,pravoslavci ili muslimani. S obzirom da Ti očito spadaš u agresivne i manjinske ateiste, jasno je otkud postavljaš ovakav bahato pitanje i još bahatiji odgovor.

 9. hahahaha! vjernici koji se ne yebu prije braka, u braku mogu i izvan braka, svećenici si nikako ne draškaju glaviće – ako već ne hvataju dečkiće… nikad ne zaebu bližnjeg svog, ne kradu, ne varaju, ne lažu, ne kockaju… ili je franji mjerilo vjernika izjašnjavanje na popisu stanovništva. u tom slučaju puna nam je država i eskima, jedi-ja i polinežana. ali što drugo očekivati od dva pajaca koja su si privatizirala ovaj portal. evo onda i mene da se zabavljamo u troje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here