Home Biznis Kako će LNG terminal na Krku utjecati na okoliš?

Kako će LNG terminal na Krku utjecati na okoliš?

1960
2

Javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš budućeg LNG terminala na Krku počinje u četvratk 16. siječnja i trajat će do 14. veljače, doznaje se iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Studija će se tijekom javne rasprave moći pogledati u Općini Omišalj te u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije u Rijeci, koji i provodi javnu raspravu. Svi zainteresirani za svoje prijedloge mogu upisati u knjige primjedbi ili ih dostaviti županijskom Upravnom odjelu, a javno izlaganje o studiji održat će se 4. veljače u 17 sati u općinskoj vijećnici u Omišlju.

Na lokaciji u Omišlju predviđa se izgradnja dva spremnika, svaki za po 180 tisuća prostornih metara ukapljenog prirodnog plina. Kapacitet luke određen je kapacitetom sustava za iskrcavanje od 15 tisuća prostornih metara na sat. Pristan bi bio dugačak oko 400 metara i projektiran tako da može primiti brodove kapaciteta od 75.000 do 265.000 prostornih metara tereta.

Prema podacima iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, nositelj zahvata je tvrtka Plinacro, a studiju je izradila tvrtka Oikon u suradnji s poduzećem Dvokut Ecro.(radio rijeka)

Previous articlePolicija traži vozača koji je ozlijedio dijete
Next articleGasimo zimu, palimo peto godišnje doba!

2 COMMENTS

  1. Pa LNG neće negativno djelovati na okoliš, osim ako dođe do požara ili eksplozije. A onda adio.

  2. Hoće, jer brodovi peru svoje rezervare u more, poslije što su iskrcali LNG teret

    Hvala onim hrvatima koji su nam prijuštili da izgubimo Kvarner i cijelo njegovo prirodno blago

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here