Home Sport Kako je moguće da je Iran protiv Engleske napravio šest zamjena?

Kako je moguće da je Iran protiv Engleske napravio šest zamjena?

154
0

Engleska je sa 6:2 pobijedila Iran u prvom kolu skupine B Svjetskog prvenstva. Utakmica je riješena u prvom poluvremenu golovima Judea Bellinghama, Bukaya Sake i Raheema Sterlinga. U drugom dijelu Saka je zabio svoj drugi pogodak, a strijelci su bili i Marcus Rashford te Jack Grealish. Dva gola za Iran zabio je Mehdi Taremi.

Prilikom jednog centaršuta Harryja Kanea na početku utakmice došlo je do sudara iranskog golmana Alireza Beiranvanda i braniča Majida Hosseinija. Liječnici su sedam minuta pružali pomoć Beiranvandu, koji je isprva želio nastaviti igru, ali je onda, dezorijentiran zbog udarca u glavu, napustio teren te je ušao Hossein Hosseini.

Do kraja utakmice Iran je napravio čak šest zamjena iako ih je prema uobičajenim pravilima dozvoljeno napraviti pet. Ipak, ovo nije bila uobičajena situacija. Naime, zbog sve češćih slučajeva potresa mozga i teških posljedica istih kod nogometaša, uvedeno je novo pravilo za ovo Svjetsko prvenstvo.

Ako se pojavi sumnja na potres mozga, nogometaš je obavezan napustiti igru, ali se reprezentacijama ta zamjena na uračunava u onih pet na koje imaju pravu. Ovakva vrsta zamjene tretira se kao nužna.

Previous articleMEDITACIJOM DO SAMOIZLIJEČENJA
Next articleZašto je najbolji igrač Engleske protiv Irana igrao s probušenim štucnama?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here