Home Najnovije Kantrida spremna za događaj godine

Kantrida spremna za događaj godine

1097
0

Broje se posljednji sati do početka 12. izdanja Europskoga prvenstva u kratkim bazenima, što sutra počinje u Rijeci. Organizatori su obavili najzahtjevniji posao, prilagođavanje 50-metarskog bazena u 25-metarski, ali i sve popratne aktivnosti koje su bile potrebne za održavanje najvećeg događaja u gradu na Rječini posljednjih nekoliko godina. Posljednji završni radovi ušminjkavanja bazena završeni su u subotu navečer, u nedjelju je u Rijeku stigao ured Europske plivačke federacije (LEN) koji je na račun organizatora uputio same riječi hvale.
    – Ured LEN-a je jako zadovoljan svime što je napravljeno, posljednji su put u Rijeci bili sredinom listopada kada je bazen još bio olimpijski s jednom tribinom pa su se jako iznenadili situacijom koju su sada zatekli na bazenu. Jednom riječju, impresionirani su – rekao je Igor Načinović, predsjednik komisije organizatora zadužen za objekte, koji je jučer u društvu gradonačelnika Rijeke i predsjednika OO-a Vojka Obersnela, predsjednika izvršnog odbora Luciana Sušnja i pročelnika Rijeke za sport i tehničku kulturu Veljka Karabaića obišao bazen. 
    Oni koji su novi bazenski kompleks posjetili nakon njegova otvorenja u srpnju, sadašnje stanje neće prepoznati. Naime, od 50-metarskog bazena napravljen je 25-metarski, koji je dobio još dvije tribine pa bazen tako sada broji nešto više od 1.900 sjedećih mjesta. Dio tribina pretvoren je u mjesta za predstavnike »sedme sile« kojih će tijekom Europskoga prvenstva u Rijeci biti čak 290. U završnoj fazi prilagodbe bazena fitness centar pretvoren je u press centar, a osigurana su i mjesta potrebna za organizaciju tako velikog događaja. Primjerice, mjesto za doping kontrolu, postolje za proglašenje pobjednika, prostor nekadašnje pizzerije transformiran je u prostor namijenjen volonterima, osiguran je parking za televizijske kombije, mjesto za televizijske kuće, mjeritelje vremena…
    – Posljednja dva mjeseca radovi na prilagodbi bazena bili su intenzivni, u subotu smo mi kao organizatori zaključili svoj dio posla, tijekom jučerašnjeg dana gotovo je završno ukrašavanje bazena. 
    Završni dio posla imali su predstavnici Omege, službenog mjeritelja vremena i uz Arenu jedan od najvećih sponzora Europske plivačke federacije. Njihov je posao bio puno lakši, postavljanje kamera koje će snimati start i foto finiš, kao i postavljanje svih kablova potrebnih za elektronsko odrađivanje posla. Predstavnici Arene su pak bili zaduženi za postavljanje plakata iza pobjedničkog postolja.
    – Danas nam predstoji svojevrsna generalna proba prvenstva tijekom koje ćemo isprobati sve ono što je potrebno za održavanje natjecanja, od mjerenja vremena, rada kamera, provjera elektronike – dodao je Načinović.
    No, najteži su posao tijekom posljednjih nekoliko dana imale čistačice koje su angažirane u velikom broju. Trebalo se riješiti silne prašine nakon radova, a čišćenju nikad kraja.
    – Čišćenje je posljednjih dana najveća konstanta na bazenu. Čisti se dan i noć, a poslu nikad kraja – zaključio je Načinović.
    Europsko prvenstvo u kratkim bazenima najveći je događaj u Rijeci u posljednjih nekoliko godina, ulaznice su gotovo rasprodane, a svima onima koji nisu bili dovoljno brzi i pronašli svoje mjesto među sretnicima koji su kupili ulaznice, ostaje mala utjeha. Nova pizzerija u okviru novog plivačkog kompleksa bit će, za raliku od kafića na bazenu, otvorena za sve posjetitelje. Tako će svi imati prilike osjetiti barem djelić atmosfere Europskoga prvenstva. (Novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here