Home Najnovije Kantrida spremna za događaj godine

Kantrida spremna za događaj godine

1507
0

Broje se posljednji sati do početka 12. izdanja Europskoga prvenstva u kratkim bazenima, što sutra počinje u Rijeci. Organizatori su obavili najzahtjevniji posao, prilagođavanje 50-metarskog bazena u 25-metarski, ali i sve popratne aktivnosti koje su bile potrebne za održavanje najvećeg događaja u gradu na Rječini posljednjih nekoliko godina. Posljednji završni radovi ušminjkavanja bazena završeni su u subotu navečer, u nedjelju je u Rijeku stigao ured Europske plivačke federacije (LEN) koji je na račun organizatora uputio same riječi hvale.
    – Ured LEN-a je jako zadovoljan svime što je napravljeno, posljednji su put u Rijeci bili sredinom listopada kada je bazen još bio olimpijski s jednom tribinom pa su se jako iznenadili situacijom koju su sada zatekli na bazenu. Jednom riječju, impresionirani su – rekao je Igor Načinović, predsjednik komisije organizatora zadužen za objekte, koji je jučer u društvu gradonačelnika Rijeke i predsjednika OO-a Vojka Obersnela, predsjednika izvršnog odbora Luciana Sušnja i pročelnika Rijeke za sport i tehničku kulturu Veljka Karabaića obišao bazen. 
    Oni koji su novi bazenski kompleks posjetili nakon njegova otvorenja u srpnju, sadašnje stanje neće prepoznati. Naime, od 50-metarskog bazena napravljen je 25-metarski, koji je dobio još dvije tribine pa bazen tako sada broji nešto više od 1.900 sjedećih mjesta. Dio tribina pretvoren je u mjesta za predstavnike »sedme sile« kojih će tijekom Europskoga prvenstva u Rijeci biti čak 290. U završnoj fazi prilagodbe bazena fitness centar pretvoren je u press centar, a osigurana su i mjesta potrebna za organizaciju tako velikog događaja. Primjerice, mjesto za doping kontrolu, postolje za proglašenje pobjednika, prostor nekadašnje pizzerije transformiran je u prostor namijenjen volonterima, osiguran je parking za televizijske kombije, mjesto za televizijske kuće, mjeritelje vremena…
    – Posljednja dva mjeseca radovi na prilagodbi bazena bili su intenzivni, u subotu smo mi kao organizatori zaključili svoj dio posla, tijekom jučerašnjeg dana gotovo je završno ukrašavanje bazena. 
    Završni dio posla imali su predstavnici Omege, službenog mjeritelja vremena i uz Arenu jedan od najvećih sponzora Europske plivačke federacije. Njihov je posao bio puno lakši, postavljanje kamera koje će snimati start i foto finiš, kao i postavljanje svih kablova potrebnih za elektronsko odrađivanje posla. Predstavnici Arene su pak bili zaduženi za postavljanje plakata iza pobjedničkog postolja.
    – Danas nam predstoji svojevrsna generalna proba prvenstva tijekom koje ćemo isprobati sve ono što je potrebno za održavanje natjecanja, od mjerenja vremena, rada kamera, provjera elektronike – dodao je Načinović.
    No, najteži su posao tijekom posljednjih nekoliko dana imale čistačice koje su angažirane u velikom broju. Trebalo se riješiti silne prašine nakon radova, a čišćenju nikad kraja.
    – Čišćenje je posljednjih dana najveća konstanta na bazenu. Čisti se dan i noć, a poslu nikad kraja – zaključio je Načinović.
    Europsko prvenstvo u kratkim bazenima najveći je događaj u Rijeci u posljednjih nekoliko godina, ulaznice su gotovo rasprodane, a svima onima koji nisu bili dovoljno brzi i pronašli svoje mjesto među sretnicima koji su kupili ulaznice, ostaje mala utjeha. Nova pizzerija u okviru novog plivačkog kompleksa bit će, za raliku od kafića na bazenu, otvorena za sve posjetitelje. Tako će svi imati prilike osjetiti barem djelić atmosfere Europskoga prvenstva. (Novi list)

Previous articleAdriatic institut za javni poredak od Sanadera traži da potpiše OECD-ovu konvenciju o suzbijanju korupcije
Next articleLista za Rijeku – “Izviždimo Sanaderovu izaslanicu Vesnu Buterin na otvaranju Europskog prvenstva u plivanju”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here