Home Vijesti Karamarko u Rijeci: Oduprli smo se D’Annunziju i četništvu (VIDEO)

Karamarko u Rijeci: Oduprli smo se D’Annunziju i četništvu (VIDEO)

2421
0

karamarkoHDZ je danas u riječkoj dvorani ‘Dinko Lukarić’ predstavio izborni program Domoljubne koalicije ‘Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+ Hrvatska’ u 8. izbornoj jedinici.

“S posebnim osjećajima ponosa i zahvalnosti došli smo u Rijeku, grad koji je uvijek bio slobodarski, ustrajan protiv svake okupacije. Oduprli su se danuncijevskoj okupaciji, zatim i četništvu skrivenoj 90-te pod zvijezdom i titovkom”, poručio je s govornice predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

“Sjetimo se 1990. godine kada su nas nazivali da smo stranka opasnih namjera. Tako je i sada, a svi znate kako smo tada prošli. Tako će biti i sada jer oni ne žele služiti narodu, oni žele vladati njime. Pokušavaju galamom i vrijeđanjem sakriti nerad, ali sve je to manipulacija. Njihov program 21 je velika laž, program 21 lažnog obećanja – lažnog rasta BDP-a, lažnog smanjenja nezaposlenosti, lažnog smanjenja deficita… Uz to još obezvrjeđuju Domovinski rat nazivajući ga građanskim, dok Hrvatsku zovu slučajnom državom. U Vukovaru, pod okriljem mraka, nasilno su uvodili ćirilicu, a za branitelje govorili da su sramota. Njihova je politika na slijepom kolosijeku kao onaj vlak koji su nam vratili Mađari. Kakav je to ministar unutarnjih poslova koji svakodnevno laže, kojemu druga država zarobi 40 policajaca, kakva je to vlada koja se posvađala s pola Europe “, zapitao je Karamarko.

“Izgradit ćemo novu prugu Rijeka-Zagreb kako bi riječka luka postala vrata Europe, drugu cijev tunela Učka kako naši građani ne bi putovali vlakom u istru preko Slovenije, ali i Pelješki most koji je ova vlast toliko kritizirala. Omogućit ćemo da nas 2050. godine bude pet milijuna, a ne 3,5 milijuna kuna kako predviđaju demografi. Svakom rođenom djetetu dat ćemo tisuću eura. Ismijavali to oni ili ne, mi ćemo to napraviti. Demografska obnova uvjet je razvojne politike, to nije trošak, već najvažnija investicija. Pogledajte kome oni sve daju novac, kojim udrugama, agencijama”, istaknuo je Karamarko.

“Kolektivno su nas prozivali, sotonizirali nas. Vrhovni sud skinuo je nezasluženu stigmu s HDZ-a jer se pokazalo točnim ono što smo tvrdili – stranka ne može biti kriva za postupke pojedinaca. Prošli smo katarzu, pravomoćno osuđivanih dužnosnika u našim redovima nema. Niti će ih biti. A sotonozirali su nas jer je HDZ na čelu s dr. Franjom Tuđmanom stvorio državu koju oni nisu htjeli. Nakon 8. studenoga imat će puno vremena da razmišljaju o svojim grijesima i da se pokaju”, poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, obećavši prepunoj dvorani izbornu pobjedu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here