Home Mozaik Kći Billa Gatesa na meti rasističkih komentara zbog fotografije s navodnim dečkom

Kći Billa Gatesa na meti rasističkih komentara zbog fotografije s navodnim dečkom

414
0

Phoebe Gates, najmlađa kći multimilijardera Billa Gatesa, našla se na meti podrugljivih i rasističkih komentara nakon što je objavila fotografiju s Afroamerikancem za kojeg se pretpostavlja da je njezin novi dečko.

Phoebe je na svom Instagramu podijelila fotografiju na kojoj je nepoznati muškarac ljubi u obraz, pritom ne otkrivajući njegovo ime niti ga označivši u objavi. Ubrzo su uslijedili brojni podrugljivi i uvredljivi komentari, zbog čega je 19-godišnjakinja naposljetku uklonila fotografiju s ove društvene mreže. Ipak, oni najuporniji nastavili su je dijeliti.

Među komentarima, korisnici su uglavnom isticali njihov “međurasni odnos”, kao i njezino nasljedstvo budući da je Bill jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Iako je bilo onih koji su isticali kako “ljubav ne zna za granice”, neki su imali rasističke komentare o tome kako je mladić sada “siguran” te da je “dobio na lutriji”.

“On je svoj novčanik osigurao”, jedan je od komentara. “Ovo je jackpot! Nemoj to zeznuti, brate”, poručio mu je još jedan korisnik. Jedna osoba objavila je snimku tamnoputog muškarca koji maše oružjem dok vozi auto, uz poruku: “Phoebe i njezin dečko dolaze kod Billa Gatesa za Dan zahvalnosti”.

Neki korisnici ustvrdili su se kako je ovo “pobjeda za crnačku zajednicu” te kako će oni “konačno dobiti odštetu na ovaj ili onaj način”, a neki su pokazali da su njihove rasističke primjedbe poprilično ozbiljne.

“Draga Phoebe. Nemoj se zabavljati s crncem samo zato što je to moderno ili ima neke druge prednosti, nego bolje pojavi se na ulici i podrži nas kada budemo prosvjedovali. Ako zatrudniš i tvoja djeca će biti crnci i to je kako će ih društvo vidjeti”, poručila joj je jedna korisnica.

Phoebe, koja bi ove jeseni trebala započeti drugu godinu studija na sveučilištu Stanford, jedno je od troje djece Billa i Melinde Gates, koji su u svibnju ove godine objavili da se razvode. Zajedno su proveli 27 godina, a javnosti su priopćili kako “više ne vjeruju da mogu rasti zajedno”. Osim Phoebe, imaju i 26-godišnju kći Jennifer i 23-godišnjeg sina Roryja.

Previous articleKod Krka nestali Nijemac i dijete, MORH poslao avion!
Next articleNikola Kalinić slomio nožni prst, otpada iz momčadi barem tri tjedna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here