Sport

Kek odgovorio na optužbe: Šta bismo trebali kleknuti pred Dinamom?

Kek odgovorio na optužbe: Šta bismo trebali kleknuti pred Dinamom?

Odgoda nedjeljnog derbija Rijeke i Dinama i dalje izaziva reakcije. Iz Dinama su se požalili da su bili spremni igrati te da je Rijeka tražila odgodu. Matjaž Kek komentirao je cijelu situaciju jutros za Radio Rijeku.

“Osobno sam bio za to da se utakmica odigra ako bude uvjeta. Dijelovi terena su bili zaleđeni, u četiri sata, kad se još jednom pogledalo teren sa sucima, u šesnaestercu nije bilo moguće igrati dok je ostatak terena bio dobar jer je zbog sunca popustio led. No, upozoravali su da će se teren opet zalediti kad sunce zađe. Oni koji su ostali na Rujevici u 17:30 mogli su vidjeti da je to jedna ledena ploha. Ne znam kome bi omogućavala normalno igranje”, objasnio je Kek pa se osvrnuo na komentare u medijima.

“Nema smisla sada pričati tko je bio za ili protiv. To samo netko tko ima osobni interes može potencirati. Rijeka je bila za igru ako uvjeti budu regularni. U vrijeme utakmice nisu bili”.

Zašto Dinamo tvrdi drugačije?

“To je bila odluka suca, ne smijemo zaboraviti. Sudac je želio naći rješenje koje bi odgovaralo svima. Oni su bili kategorično za, Rijeka je bila za igru… Ne bih radio cirkus od toga. To što je Dinamo bio za, zar bismo mi trebali svi kleknuti dolje i igrati?! Bio je apsolutno nemoguće igrati. Nije korektno da se gleda na taj način, samo je sudac taj koji može odlučiti”.

“Razumijem Dinamo, išli su na put, imali troškove, ali ne razumijem da netko uz tu prognozu ne reagira na pravi način. Ali jasna mi je njihova ljutnja. Interes je svima nama da se igra na normalnim terenima. Ne znam kome trebaju te sitne provokacije. Tko je bio jučer na Rujevici, sve mu je jasno”, dodao je Kek.

“Kome je na pameti da na ovim terenima, na -10 igra nogomet? Zašto netko nije razmišljao o tome? Osobno bih pristao na zamjenu domaćinstva, ionako moramo odigrati sa svima do kraja. Sve može, samo da je regularno”, zaključio je trener Rijeke.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Amerikanci potvrdili, Heber nastavlja karijeru u New Yorku

spMarch 20, 2019

Hrvoje Smolčić: Bila je ovo posebna utakmica za našu obitelj

spMarch 19, 2019

Heber putuje ‘preko bare’, već se oprostio sa suigračima!

spMarch 18, 2019

Bišćan: Odlična predstava unatoč svim problemima!

spMarch 17, 2019

FOTO: Tri komada u mreži Osječana!

spMarch 17, 2019

Zamet pobijedio s čak 13 pogodaka prednosti!

spMarch 17, 2019

Rijeka – Osijek: Bijeli dominantni na domaćem travnjaku

spMarch 17, 2019

Bišćan: Ekstra zahtjevna utakmica protiv Osijeka

spMarch 15, 2019

Komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru

spMarch 13, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.