Sport

Kek odgovorio na optužbe: Šta bismo trebali kleknuti pred Dinamom?

Kek odgovorio na optužbe: Šta bismo trebali kleknuti pred Dinamom?

Odgoda nedjeljnog derbija Rijeke i Dinama i dalje izaziva reakcije. Iz Dinama su se požalili da su bili spremni igrati te da je Rijeka tražila odgodu. Matjaž Kek komentirao je cijelu situaciju jutros za Radio Rijeku.

“Osobno sam bio za to da se utakmica odigra ako bude uvjeta. Dijelovi terena su bili zaleđeni, u četiri sata, kad se još jednom pogledalo teren sa sucima, u šesnaestercu nije bilo moguće igrati dok je ostatak terena bio dobar jer je zbog sunca popustio led. No, upozoravali su da će se teren opet zalediti kad sunce zađe. Oni koji su ostali na Rujevici u 17:30 mogli su vidjeti da je to jedna ledena ploha. Ne znam kome bi omogućavala normalno igranje”, objasnio je Kek pa se osvrnuo na komentare u medijima.

“Nema smisla sada pričati tko je bio za ili protiv. To samo netko tko ima osobni interes može potencirati. Rijeka je bila za igru ako uvjeti budu regularni. U vrijeme utakmice nisu bili”.

Zašto Dinamo tvrdi drugačije?

“To je bila odluka suca, ne smijemo zaboraviti. Sudac je želio naći rješenje koje bi odgovaralo svima. Oni su bili kategorično za, Rijeka je bila za igru… Ne bih radio cirkus od toga. To što je Dinamo bio za, zar bismo mi trebali svi kleknuti dolje i igrati?! Bio je apsolutno nemoguće igrati. Nije korektno da se gleda na taj način, samo je sudac taj koji može odlučiti”.

“Razumijem Dinamo, išli su na put, imali troškove, ali ne razumijem da netko uz tu prognozu ne reagira na pravi način. Ali jasna mi je njihova ljutnja. Interes je svima nama da se igra na normalnim terenima. Ne znam kome trebaju te sitne provokacije. Tko je bio jučer na Rujevici, sve mu je jasno”, dodao je Kek.

“Kome je na pameti da na ovim terenima, na -10 igra nogomet? Zašto netko nije razmišljao o tome? Osobno bih pristao na zamjenu domaćinstva, ionako moramo odigrati sa svima do kraja. Sve može, samo da je regularno”, zaključio je trener Rijeke.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Rijeka za finale Kupa igra u Zaprešiću!

spDecember 11, 2018

Heber: Hvala treneru na savjetu, poslušao sam ga i zabio drugi gol!

December 9, 2018

Igor Bišćan: Drago mi je da smo se na prekrasan način oprostili od navijača

spDecember 8, 2018

Furiozna Rijeka deklasirala Lokomotivu i preuzela 2.mjesto!

spDecember 8, 2018

Igor Bišćan uoči Lokomotive: Prilika da pred svojim navijačima nastavimo niz

spDecember 7, 2018

Rijeka – Lokomotiva: bijeli u potrazi za desetom domaćom ligaškom pobjedom

spDecember 6, 2018

Igor Bišćan: Sretan sam zbog pobjede, dečki su još jednom pokazali karakter

spDecember 4, 2018

Kup Hrvatske: Rijeka pobijedila Lokomotivu i izborila polufinale

spDecember 4, 2018

Zoran Kvržić: Pogreške se događaju, najbitnije je da smo ih zajedno ispravili

spDecember 2, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.