Home Vijesti Kinezima ponudili riječku luku i koncesiju za autoceste

Kinezima ponudili riječku luku i koncesiju za autoceste

1319
6

Zainteresiranim kineskim investitorima ponudili smo nekoliko konkretnih projekata. U prvom planu svakako su riječka luka te koncesija za autoceste − kazao je po povratku iz Pekinga ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić za RTL.


Siniša Hajdaš Dončić

Investicije od deset milijardi američkih dolara podijelit će 15 zemalja srednje i jugoistočne Europe, a Kinezi su u Hrvatskoj oko bacili na riječku luku koja nosi potencijal novih tisuću radnih mjesta te nizinsku prugu koja bi Rijeku povezala s Europom. Zanimljiva su im i ulaganja u termoelektranu Plomin C, osječki aerodrom, vukovarsku luku te projekt Zagreb na Savi.

Previous articleFluminensia: Krenuli upisi na intenzivne i redovne tečajeve engleskog jezika
Next articlePropucao crkveni toranj u Lovranu!

6 COMMENTS

  1. pa autceste su u koncesiji u italiji, spanjolskoj, francuskoj… nije problem koncesija, nego cijena po kojoj ce se ista prodati i po kojim uvjetima ce dobitnik koncesije morati raditi (odrzavanje, maksimalne cijene itd.) i kako se konceisja oduzima u slucaju ne postivanja tih mjera.
    a kako HAC drma nasim cestama, mogu reci da bi mi bilo draze da damo u koncesiju ozbiljnom poduzecu negoli i dalje ovako.

  2. I jako doobro ide i Španjolskoj, Italiji, Francuskoj!!! Možeš mislit! Neka daju neizgrađene dionice, a ne da Čačić i Linić preko svojih firmi u inozemstvu sami sebi namještaju natječaje!! Kao sa Pristupnom cestom do trajektnog pristaništa u Slivnici
    gdje je Čačić zaradio milijune zbog povlaštenih informacija !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here