Home Mozaik Koktelsi na Fiumanci

Koktelsi na Fiumanci

1230
0

Rijeka mladih i starih prelila se riječkim gatom, pred binom kojom su žarili i palili Koktelsi – “mladići koji lijepo sviraju i u dušu
diraju.” Fiumanka je manifestacija koja tradicionalno obilježava međunarodnu regatu koja traje od 10.6. do 12.6.2010, a u kojoj tijekom dana jedriti osam regata od kojih svaka na svoj način Fiumanci i jedrenju daje dodatnu svrhu i smisao.

A večernji dio programa događa se upravo na Gatu Karoline riječke na velikoj bini. Koliko god velika ona bila, za Koktelse nije nikada dovoljna zbog njihova jedinstvena nastupa, uz skokove i trčkaranje pozornicom čime potpuno “zapale” svoju publiku koja se ne može oduprijeti svojim porivima da i sama poskakuje i pleše najjače što može. Tako je u petak 11.6. Rijeka preplavljena rijekom Riječana skakala u ritmu.

Napomenuti treba da Koktelsi stvaraju na čakavštini, izvornom dijalektu svoga kraja što je posebna vrijednost u ovom
multikulturalnom svijetu, radi očuvanja narodne ili tradicijske kulture. Stoga treba pohvaliti svaki njihov korak i dakako energičnost koja ih neupitno vodi dalje ka ostvarenju svakog njihovog cilja. Radi toga je i vrijednost da su baš Koktelsi nastupili na Fiumanci, značajnoj manifestaciji grada Rijeke, jer oni svojom glazbom prenose identitet našeg primorskog kraja. (tatjana udović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here