Home Vijesti Komadina bi se ‘ženio’, partneri šarali, PGS izbačen iz ‘ložnice’!

Komadina bi se ‘ženio’, partneri šarali, PGS izbačen iz ‘ložnice’!

1436
0
Biti ili ne biti PGŽ župana: Kapitulacija u skupštini ili novi izbori

U četvrtak 13.07. održati će se 2. konstitirajuća sjednica Skupštine PGŽ. Nakon što je prvi pokušaj slaganja većine s bilo koje strane propao, vijećnici će se ponovno naći u prostorijama Rive Boduli i pokušati presložiti karte predstavničkog tijela u zeleno – plavoj županiji, piše portal Ajmo Rijeka.

Kako sad stvari stoje županu Zlatku Komadini neće baš biti najlakše skupiti dovoljan broj ruku kako bi pokazao da ima kakvu – takvu većinu. Iako se kao prijedlog predsjednika Skupštine spominje Mario Alempijević iz Akcije mladih očito je da zahtjevi Akcije mladih, Živog zida i MOSTA-a neće stati samo na tome. Jasno je da bi Komadina i progutao Alempijevića kao predsjednika skupštine u prve dvije godine mandata ( i do sada je Alempijević iz oporbe podržavao SDP-ove prijedloge u županiji), ali sadašnju situaciju želi iskoristiti i MOST-ovka Ines Strenja Linić kako bi navedene stranke otele SDP-u još veći dio kolača kojeg drži Komadina. (skupštinski odbori, vijeća lučkih uprava itd).

Komadina inzistira da MOST, Živi zid i Akcija mladih potpišu postizborni sporazum sa SDP-om, kako bi preuzeli i dio odgovornosti za vođenje županije. “Ženicima” to baš ne paše nago bi vladali Županijom po MOST-ovu receptu s državne razine: tu i tamo bi SDP-u pokazali zube kako do kraja ne bi potrošili dionice za neke slijedeće izbore.

U kombinacijama se više ne spominje PGS-ov Franjo Butorac kojem je bilo obećano mjesto predsjednika Skupštine PGŽ, pa se može reći “obećanje, ludom radovanje” te će u slučaju prolaska navedene kombinacije Butorac morati čeznutljivo gledati Marija Alempijevića kako vodi sjednice skupštine.

Nema drugo, nego čekati do četvrtka da vidimo kako će se rasplesti zanimljiva situacija u predstavničkom tijelu naše županije, zaključuju na dobro obaviještenom portalu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here