Vijesti

Komadina bi se ‘ženio’, partneri šarali, PGS izbačen iz ‘ložnice’!

Komadina bi se ‘ženio’, partneri šarali, PGS izbačen iz ‘ložnice’!

Biti ili ne biti PGŽ župana: Kapitulacija u skupštini ili novi izbori

U četvrtak 13.07. održati će se 2. konstitirajuća sjednica Skupštine PGŽ. Nakon što je prvi pokušaj slaganja većine s bilo koje strane propao, vijećnici će se ponovno naći u prostorijama Rive Boduli i pokušati presložiti karte predstavničkog tijela u zeleno – plavoj županiji, piše portal Ajmo Rijeka.

Kako sad stvari stoje županu Zlatku Komadini neće baš biti najlakše skupiti dovoljan broj ruku kako bi pokazao da ima kakvu – takvu većinu. Iako se kao prijedlog predsjednika Skupštine spominje Mario Alempijević iz Akcije mladih očito je da zahtjevi Akcije mladih, Živog zida i MOSTA-a neće stati samo na tome. Jasno je da bi Komadina i progutao Alempijevića kao predsjednika skupštine u prve dvije godine mandata ( i do sada je Alempijević iz oporbe podržavao SDP-ove prijedloge u županiji), ali sadašnju situaciju želi iskoristiti i MOST-ovka Ines Strenja Linić kako bi navedene stranke otele SDP-u još veći dio kolača kojeg drži Komadina. (skupštinski odbori, vijeća lučkih uprava itd).

Komadina inzistira da MOST, Živi zid i Akcija mladih potpišu postizborni sporazum sa SDP-om, kako bi preuzeli i dio odgovornosti za vođenje županije. “Ženicima” to baš ne paše nago bi vladali Županijom po MOST-ovu receptu s državne razine: tu i tamo bi SDP-u pokazali zube kako do kraja ne bi potrošili dionice za neke slijedeće izbore.

U kombinacijama se više ne spominje PGS-ov Franjo Butorac kojem je bilo obećano mjesto predsjednika Skupštine PGŽ, pa se može reći “obećanje, ludom radovanje” te će u slučaju prolaska navedene kombinacije Butorac morati čeznutljivo gledati Marija Alempijevića kako vodi sjednice skupštine.

Nema drugo, nego čekati do četvrtka da vidimo kako će se rasplesti zanimljiva situacija u predstavničkom tijelu naše županije, zaključuju na dobro obaviještenom portalu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Još jedan dan bez kiše, a onda stižu oluje i veliko zahlađenje!

spMarch 16, 2019

Hrvatski vojnik u Rijeci osuđen zbog ratnog zločina

spMarch 16, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.