Vijesti

Komadina bi se ‘ženio’, partneri šarali, PGS izbačen iz ‘ložnice’!

Komadina bi se ‘ženio’, partneri šarali, PGS izbačen iz ‘ložnice’!

Biti ili ne biti PGŽ župana: Kapitulacija u skupštini ili novi izbori

U četvrtak 13.07. održati će se 2. konstitirajuća sjednica Skupštine PGŽ. Nakon što je prvi pokušaj slaganja većine s bilo koje strane propao, vijećnici će se ponovno naći u prostorijama Rive Boduli i pokušati presložiti karte predstavničkog tijela u zeleno – plavoj županiji, piše portal Ajmo Rijeka.

Kako sad stvari stoje županu Zlatku Komadini neće baš biti najlakše skupiti dovoljan broj ruku kako bi pokazao da ima kakvu – takvu većinu. Iako se kao prijedlog predsjednika Skupštine spominje Mario Alempijević iz Akcije mladih očito je da zahtjevi Akcije mladih, Živog zida i MOSTA-a neće stati samo na tome. Jasno je da bi Komadina i progutao Alempijevića kao predsjednika skupštine u prve dvije godine mandata ( i do sada je Alempijević iz oporbe podržavao SDP-ove prijedloge u županiji), ali sadašnju situaciju želi iskoristiti i MOST-ovka Ines Strenja Linić kako bi navedene stranke otele SDP-u još veći dio kolača kojeg drži Komadina. (skupštinski odbori, vijeća lučkih uprava itd).

Komadina inzistira da MOST, Živi zid i Akcija mladih potpišu postizborni sporazum sa SDP-om, kako bi preuzeli i dio odgovornosti za vođenje županije. “Ženicima” to baš ne paše nago bi vladali Županijom po MOST-ovu receptu s državne razine: tu i tamo bi SDP-u pokazali zube kako do kraja ne bi potrošili dionice za neke slijedeće izbore.

U kombinacijama se više ne spominje PGS-ov Franjo Butorac kojem je bilo obećano mjesto predsjednika Skupštine PGŽ, pa se može reći “obećanje, ludom radovanje” te će u slučaju prolaska navedene kombinacije Butorac morati čeznutljivo gledati Marija Alempijevića kako vodi sjednice skupštine.

Nema drugo, nego čekati do četvrtka da vidimo kako će se rasplesti zanimljiva situacija u predstavničkom tijelu naše županije, zaključuju na dobro obaviještenom portalu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Riječki proračun izglasan glasovima SDP-ove koalicije, Liste za Rijeku i dijela vijećnika Mosta i Živog zida

spDecember 18, 2018

Prošlog tjedna 56 lakših i dvije teže prometne nesreće

spDecember 18, 2018

Počinje izgradnja ceste D-403

spDecember 17, 2018

Promet Adamićevom ulicom od utorka ponovno u 2 trake!

spDecember 17, 2018

Komadina o prebjezima: Pitajte Obersnela, on je bio mentor Komparić Devčić

spDecember 17, 2018

Riječka profesorica odgovorila svima koji podržavaju profesora Franju: Djeca su naše ogledalo i posljedica, a ne neprijatelji

spDecember 17, 2018

Rekorder vikenda napuhao 3,22 promila, najveća izmjerena brzina 115,6 km/h

spDecember 17, 2018

Jovanoviću prelasci SDP-ovaca Bandiću ‘gadljivi do bola’

spDecember 15, 2018

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.