Home Najnovije Komadina kontra premijera: Veš političke odgovornosti pere se u kući, a ne...

Komadina kontra premijera: Veš političke odgovornosti pere se u kući, a ne po medijima

1457
1

obikomadinalinicU jeku sukoba u Vladi između premijera i ministra financija Slavka Linića, Jutarnji list objavio je četiri dokumenta prema kojima je Linić osobno donio i potpisao odluku na temelju koje je Ministarstvo financija izgubilo najmanje šest milijuna kuna, a ukupna šteta mogla bi se popeti i do 27 milijuna.

Riječ je o slučaju kupnje zemljišta drvoprerađivačke industrije Spačva iz Vinkovaca za 33 milijuna kuna, iako je navodno vrijedilo samo šest. Tako je stavljen potpis na odluku kojom se porezni dug te tvrtke podmirio zemljištem.

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina prvi je reagirao na napis rekavši da je sjednica predsjedništva stranke u srijedu te da će se najvjerojatnije govoriti i o ovoj temi. Evo što je Komadina odgovorio na pitanje je li premijer krenuo u konačni boj s ministrom Linićem:

Znakovito je da se dosta toga kroz tjedne ponavlja, uvijek nešto novo, ali ja sam za to ako ima prljavog veša prvo treba utvrditi je li prljav, a to utvrđuju nadležna tijela i organi. Veš političke odgovornosti pere se u kući, a ne po medijima, rekao je Komadina.

Također je rekao da nije za procesuiranje političkih odluka, pogotovo ako su one zasnovane na zakonima. Igra se po pravilima igre, dok se ta pravila ne promijene, kaže Komadina.(radio rijeka)

1 COMMENT

  1. Zvijezdi petokraci otpadaju krakovi. Alarmantno. Drugovi dignite se na zadnje noge i zaričite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here