Home Vijesti Komadina o odluci Povjerenstva: ‘Kadija te tuži, kadija ti sudi!’ – Plenković:...

Komadina o odluci Povjerenstva: ‘Kadija te tuži, kadija ti sudi!’ – Plenković: ‘Prije par godina pjevali su neku sasvim drugu pjesmu’

261
0

“Državno povjerenstvo je podržalo državu, što će reći kadija te tuži, kadija ti sudi. Ništa nije gotovo”, komentirao je danas jučerašnju pozitivnu odluku Povjerenstva za ocjenu utjecaja na okoliš plutajućeg LNG terminala na Krku primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, javlja Radio Rijeka.

Komadina je odluku Povjerenstva komentirao na pitanje novinara uoči sjednice županijskoga Gospodarsko-socijalnog vijeća o krizi u Brodogradilištu 3. maj i Uljanik grupi u dvorani Transadrije u Rijeci. “Čudno je da je Povjerenstvo odluku donijelo bez rasprave i nisu odgovorili ni na jedno pitanje iz javne rasprave. Previše je toga čudno”, zaključio je Komadina.

Na otpore izgradnji terminala za ukapljeni plin na Krku osvrnuo se danas i premijer Andrej Plenković, koji tvrdi da su prije par godina brojni politički akteri “pjevali neku sasvim drugu pjesmu”, kako je rekao, a sada, “iz oportunističko-populističkih ciljeva pjevaju neku novu pjesmu”.

“Pogledajte što je govorio SDP, što je govorio Most. Dok je Most bio u vladi, mislim da smo se zajedno hvalili činjenicom da smo dobili preko 100 milijuna eura od Europske komisije za taj projekt. Da li neki od njih tu imaju neke druge interese, to je sad pitanje”, izjavio je premijer Plenković i poručio da će nastojati “razdijeliti politikanstvo od ozbiljnog, i inače”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here