Home Vijesti Komadina obećao božićnice

Komadina obećao božićnice

1269
0

U 2008. godini država je promijenila neoporezivi dio te bitno smanjila rast prihoda župnijama za 2009. godinu. Rezultat toga skroman je proračun Primorsko goranske županije za iduću godinu, istaknuo je župan Komadina na sjednici Gradskog poglavarstva održanoj 1. prosinca. Župan je objasnio i kako ništa nikome nije uskraćeno u cijelosti, jer se kapitalna ulaganja svakako ne smanjuju.
– No, da bismo to mogli ostvariti, morali smo zaustaviti rast tekućih prihoda u korist kapitalnih. Ako se tijekom 2009. godine ne promijeni fiskalna politika države, održivost županijskih proračuna svih hrvatskih županija doći će u pitanje, kazao je Komadina.

Nadalje, župan je kazao kako će u situaciji kad su porezni obveznici u teškoćama i plaće im tek neznatno rastu, te posljedice osjetiti oni čije se plaće iz njih alimentiraju.
– Plaće županijskih djelatnika stoga neće rasti, ali božićnice zato neće izostati. Odluku ćemo donijeti do kraja prosinca prateći situaciju. Naši pravilnici kao i mnogi predviđaju tako nešto. Odluku o visini i uvjetima isplate donijet ćemo naknadno na Poglavarstvu. Pretpostavljamo da će biti, ali o visini ćemo razgovarati, kazao je župan Komadina.

Na Poglavarstvu je razmatrana i mogućnost popune prazne stolice Ive Zrilića. S obzirom na kratak rok do raspuštanja predsjedničkog tijela, koje će se dogoditi u ožujku iduće godine, u HSS-u su još uvijek u dvojbi koga staviti na tako kratko vrijeme. Neki od prijedloga ipak su upućeni Županiji i trenutno je sve na razmatranju.
– Ako HSS bude inzistirao, nemam razloga ne ispoštivati njihovu volju. Na njima je da procijene ove okolnosti, zaključio je župan Zlatko Komadina. (R-1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here