Home Vijesti Komadina protiv riječke autonomije: To je separatistička ideja feudalnog tipa!

Komadina protiv riječke autonomije: To je separatistička ideja feudalnog tipa!

1156
4
Komadina-partitokracije_ca_large
Protiv izjednačavanja Rijeke i Zagreba!

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas je najoštrije moguće komentirao inicijativu Splita, Rijeke i Osijeka da ‘izađu’ iz sustava županija i dobiju autonoman status kakav ima Grad Zagreb. Naime, gradonačelnici Splita, Rijeke i Osijeka sastat će se idućeg tjedna kako bi dogovorili detalje zahtjeva koji će poslati Ministarstvu uprave, a kojim traže da ta tri ponajveća hrvatska grada budu izdvojena iz svojih županija te dobiju ovlasti nalik na Grad Zagreb.
– Osobno mislim da ta inicijativa nije dobra, nije u funkciji istinskog regionalnog razvoja, a nije ni u funkciji solidarnosti s ostalima. To je, rekao bih, separatistička ideja feudalnog tipa – rekao je Komadina na svojem redovitom tjednom susretu s novinarima, prenosi Novi list.

4 COMMENTS

  1. “Rijecka” autonomija ako je to bas tako trebamo nazvati treba pocivati na autonomnoj regiji. Sva ostala rijesenja vode u socijalnu I gospodarsku katastrofu. Rijeka nije vise otok koji se moze zabiti u 44km2 sa 100.000 stanovnika, I sa tendencijom opadanja tog broja ,pa da od toga sama moze zivjeti .

  2. Raniji prijedlog Liste za Rijeku kao i ovaj sada gradonačelnika Obersnela nije uperen protiv PG Županije koja je također opterećena neravnotežom u funkcioniranju u uvjetima da se unutar Županije nalazi financijski jači Grad. Županija bi se mogla koncentrirati na rješavanje problema sredina izvan područja Grada Rijeke te decentralizirati upravne odjele ali i svoje sjedište u sredinama poput Opatije, Krka i Gorskog kotara što bi doprinijelo njihovom bržem razvoju i napretku. Zakonski prijedlog predviđa i osnivanje zajedničkog tijela kojim bi se koordinirale zajedničke aktivnosti Grada Rijeke i PG županije i na čijem bi se čelu svakih 6 mjeseci izmjenjivali gradonačelnik i župan. Ovo tijelo bi posebnu važnost i ulogu imalo u koordiniranju zajedničkih projekata i razvojnoj sinergiji Grada Rijeke i općina prstena koje čine njeno prirodno zaleđe.
    Izjava gosp.Komadine je u cijelosti promašena jer on separatistički prijedlog feudalnog tipa vidi iz pozicije odnosno funkcije koju trenutno obnaša.

  3. Bobi
    Po zadnjem programu LzR, Rijeci se prikljucuju JLS-e rijeckog prstena . Rijeka treba postati glavni grad Regije a ne zupanija u zupaniji. Ima nas samo 297.000 sto je malo vece od kvarta jednog velikog grada. Rijeka ne moze voditi gospodarsku niti bilo kakvu drugu politiku bez prstena. Zupanija u Zupaniji je cista utopija koja Autonomiju Regije dovodi debelo u pitanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here