Home Vijesti Komadina: Za Viševac je kriv Grad Rijeka, a ne Županija

Komadina: Za Viševac je kriv Grad Rijeka, a ne Županija

1623
3

Župan Zlatko Komadina našao se danas pred baražnom vatrom slušatelja Radio Rijeke koji su ga u emisiji uživo napadali zbog katastrofalnog stanja s gospodarenjem komunalnim otpadom u Rijeci i riječkom prstenu, odnosno neriješene situacije s odlagalištem Viševac. Župan Komadina je odbacio svaku odgovornost za nastalo stanje za koje je optužio dugogodišnji nemar Grada Rijeke i općina prstena koji su vlasnici deponija.
– Tako je kako je. I ja bih osobno bio nezadovoljan stanjem da živim oko deponija ali za stanje na smetlištu županija i ja osobno nismo nimalo krivi. Situacija će se popraviti za 3 godine kada profunkcionira odlagalište otpada na Marišćini, a do tada se građani moraju strpiti.

Na optužbe jedne slušateljice koja nije povjeravala Komadinim obećanjima, župan se pohvalio kako snosi osobnu zaslugu za financiranje klima uređaja koji su kupljeni stanovnicima Viškova, a koji zbog smrada preko ljeta ne mogu otvarati prozore. (rd)

3 COMMENTS

 1. Ti si mi Zlajo draži i od Obija!Pa to je nečuveno,sad će ti Obi bit kriv i za divlje prasce na Cresu il za ružno vrijeme na Rabu.Pravi si smrad,al srećom da su izbori pa sad moraš šutiti i svima se nama ulizivati jer svaki ti je glas bitan.Osim građanskog neposluha za neotvaranje obilaznice tvoj rad za centar županije je više no jadan,više bi Spžva Bob napravio za Rijeku!Jučer je Beba bio kao gost kod vukšića i sve vas je lijepo opisao,Šteta da to nitko u ovom gradu ne sluša…,a možda i da?
  Vidjeti ćemo za par dana.

 2. Gospodine Zlatko,
  ste Vi kada nešto konkretno radili u životu osim mlaćenja prazne slame, prodavanje magle i opijanja na Žabici u 03 ujutro ?
  Nakon ovakvih nekolegijalnih izjava, podsjetio bih Vas na neko blago prošlo vrijeme, koje nije aorist, kada ste bili direktor Energa i u jednom trenutku su par radnika stradala….mislim, smrtno ! ! !
  U svijetu traže inžinjere, ali treba početi kao crtać (ne crtani film) nego osoba koja je zadužena za jednostavne poslove crtanja sa kompjuterima. Zato, savjet je da se upišete na tečaj koji organizira Grad Rijeka i/ili Zavod zazapošljavanje po kojemu ćete steći vještinu upravljanja mišem (ako već ne znate), pa možete šarati šetajući…

 3. Jedna rečenica je vrlo bitna da županija na čelu s Zlatkom Komadinom nije za novi deponij odabrala najgoru od tri ponuđene lokacije-najbližu naseljima i izvoru Rječine-Marišćinu, ljudi ne bi imali opravdanog razloga buniti se i nova lokacija bi izbjegla proteste i tužbe i novi deponij bi već bio u funkciji a Viševac zatvoren.
  Ovako ste opet posvađali ljude.Oni s Viševca žele čim prije zatvaranje i otvaranje novog deponija koja je eto Marišćina što je opravdano a oni s Mrišćine ne žele Marišćinu nego drugu lokaciju, a bila je ona jugozapadno od Marišćine, daleko od naselja u igri.
  Ali župan Komadina je rekao:”Biti će Marišćina i gotovo!” Iz samo njemu znanih razloga.
  A to što šo županovom nalogu Zavod za javno zdravstvo čijeg ravnatelja postavlja župan Zlatko Komdina, desetljećima krije stvarne razmjere katastrofe VIševca i jame Sovjak , bolesti ljudi, umiranja od raka i krije i kvalitet riječkog zraka i bolesti s tim u vezi, a mislim i stvarni kvalitet riječke vode za koje neki tvrde da je kancerogena zbog mnogih nitrata i sulfata iz Gorskog kotara koji su tamo stigli iz Urinja, jer Rijeka je prva u Hrvatskoj po broju bolesnih od raka dfebelog crijeva, a to prikrivanje je za zatvor. Hrvatske željeznice na proljeće i jesen bacaju otrove protiv korova uz prugu u 2. zoni vodozaštite izvora pitke vode, koji dospiju u naše čaše, a zone zaštite su inače u izuzetno lošem stanju, a pod nadležnošću županije, a jako se smanjila i izdašnost izvora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here