Home Kolumne KOMENTAR: Riječki napad na zapadnu liberalnu demokraciju!

KOMENTAR: Riječki napad na zapadnu liberalnu demokraciju!

380
0
Piše: Boris Bradarić Foto: Maks Kosjek/Fb

Rijeka je preplavljena ilegalnim migrantima i postaje njihov HUB za ilegalne prelazak šengenske granice sa Slovenijom. Otvaranjem prihvatnog centra Rijeka na sebe navlači probleme koji će nam se obiti o glavu kada pred vratima budu stajali stotine ako ne i tisuće muslimanskih mladića koji osim zapadnog novca ne poštuju ništa drugo sa zapada.

Tko me pozna privatno, zna da sam uvijek stao u obranu nemoćnih i potlačenih bez obzira na spol, vjersku pripadnost, rasu ili svjetonazor. Do to mjere da sam se neki put i fizicki sukobio s nasilnicima.
Nikad nisam trpio nepravdu i iživljavanje na slabijima ali moje osobno iskustvo sa ovakvim ljudima u EU i šire mi govori da se upuštamo u nešto što će imati dalekosežne posljedica na naše živote i živote naših najmilijih. Ako bogate muslimanske zemlje ne žele ove mlade muškarce u svojoj zemlji onda valjda za to postoji i razlog. Kao prvo, većina njih nema nikakvo obrazovanje koje je potrebno u EU, niti žele raditi poslove koji su njima dostupni. Kao drugo, to su mladi samci koji će vrlo teško moći doći do željenog partnera ako se referiramo na muslimansku tradiciju. I kao treće, njihov način ponašanja i ophodnje prema djevojkama i ženama temelji se na konzervativnoj muslimanskoj tradiciji koja će na kraju imati negativne posljedica na sigurnost ženskog dijela naše populacije.

Uz napad na Ukrajinu, Rusija i Bjelorusija isto tako koriste ilegalnu migraciju kako bi potkopale zapadne liberalne vrijednosti i našu demokraciju. Srbija ovdje također igra prljavu igru zajedno s nekim entitetima u BiH zarađujući novac na ilegalnim migracijama i možda usko surađuje s Rusijom u internom rušenju demokratskih vrijednosti preplavljujući EU ilegalnim migrantima. Kada danas gledate političku scenu EU vidjet ćete da se ona drastično mijenja i da se na sceni pojavljuju igrači koji demokraciju jedino koriste za destabilizaciju našeg demokratskog sistema. Od jačanja krajnje desnih ili lijevih opcija kojima su totalitarni režimi dio političke agende do lokalnih muslimanskih stranaka koje dolaskom sve većeg broja migranata mogu samo jačati u doglednoj budućnosti. Stvar je došla do te razine da recimo Nizozemska sada moli svoje građane, koji žive po svijetu, da glasaju putem pošte ili putem emaila. Ako ovako dalje nastavimo, samo je pitanje dana kada će netko iskoristiti demokraciju za dolazak na vlast a onda će razmontirati demokratske institucije i trodiobu vlasti kao što je pokušao bivši predsjednik Trump. Kako to funkcionira možemo vidjeti na primjeru Rusije i Putina.

Grad Rijeka je upravo poslao pozivnicu prema muslimanskim zemljama odakle neke grupe sistematski organiziraju i financiraju migraciju muslimanskih mladića prema Europi. Trebamo se ugledati na Grke i prihvaćati samo cijele obitelji s djecom na legalnim graničnim prijelazima. Ilegalni prelasci granice se trebaju kažnjavati i takve treba vraćati nazad odakle su i prešli granicu. Ako do kraja želimo igrati prljavu igru prema Slovencima i EU , potrpajmo te mladiće u BiH autobuse, odvezimo ih na slovensku granicu i pustimo ih da ilegalno prijeđu pa smo se riješili naših problema. Pametan čovjek zna da smo samo glavni problem odgodili za kojih par godina i da će nam se to obiti o glavu. Prihvatni centar u Rijeci će neminovno natjerati Sloveniju i Italiju da zaštite svoje granice, a Rijeka će postati novi Bihać – sabirni centar koji će koristiti migranti u pokušaju ilegalnog prelaska shengenske granice. Nakon toga je pitanje samo vremena kada će početi krađe, razbojstva pa čak i silovanja. Ako riječki političari ne znaju o čemu ja ovdje pišem neka kontaktiraju svoje kolege iz zemalja koje su i finalne destinacije ovih mladih muslimana.

Biti pametan humanitarac ili budala su dva različita pojma.

Previous articleGradske vlasti ne odustaju od prihvatnog centra za migrante – postavljen prvi kontejner!
Next articleMarco Cuccurin: Moj uspjeh nije tata kupio, ja itekako znam što su neimaština i glad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here