Home Kolumne KOMENTAR: Vrijeme je da se sportsko huliganstvo riješi jednom zauvijek!

KOMENTAR: Vrijeme je da se sportsko huliganstvo riješi jednom zauvijek!

975
3
Piše: Boris Bradarić

Koliko mrtvih treba pasti da bi politika počela rješavati huliganstvo među “navijačima”? Navijače sam stavio pod navodnike, jer nogomet bi trebao biti isto tako jedan plemeniti sport gdje navijači svih uzrasta dolaze bodriti svoju momčad, i kukturno se s protivničkim navijačima nadmeću u navijanju. Nedjeljom bi trebali uzeti sina ili kćerku, kupiti kartu, i u miru se uputiti na stadion bez obzira radi li se o domaćoj ili gostujućoj utakmici. Isto tako ne bi bilo bitno gdje sjedite na stadionu i jeste li u neposrednoj blizini “protivničkih” navijača.

Podilazaći “navijačkim” skupinama politika nas je dovela do toga da su nam stadioni postali kao zoološki vrtovi gdje se kavezima i žicom ograđuju “divlje zvijeri” kako bi se zaštitile jedne od drugih ili kao bi zastitili nevine moguće žrtve tih istih. Svaka utakmica na noge stavlja ogroman broj policajaca i tehnike, a samo dovodenje takvih “navijača” iziskuje temeljito planiranje ravno velikim vojnim operacijama. I zbog takvih malih kriminalnih skupina svi mi plaćamo ogromna financijska sredstva za osiguravanje reda i mira na sportskim natjecanjima.

Da stvar bude još debilnija, zadnji incident dogodio se u Ateni (Grčka) gdje su nastale prve sportske, olimpijske , igre i gdje su zbog samih tih sportskih natjecanja zakopane ratne sjekire između gradova država. O ovoj tematici pisao sam i prije ali hrvatska politika, izgleda zbog Domovinskog rata, ne želi rješiti huliganstvo onako kako je to rješila Velika Britanija. I da se sada razumijemo , huliganstvu nema mjesta u niti jednoj navijackoj skupini bilo da se radi o Armadi, Torcidi, BBB ili bilo kojoj drugoj navijackoj udruzi.

Došlo je vrijeme da se napravi zakon o sportskom huliganstvu i da se uvede registar huligana kako bi oni bili onemogućeni da prisustvuju bilo kojem sportskom događaju i da im je zabranjen pristup stadionima do određene udaljenosti prije, u toku i nakon utakmice. Oni najgori i obavezu prijavljivanja u policijsku postaju na dan utakmice i zabrana putovanja u mjesta gdje se održavaju sportska natjecanja.

Svi oni koji su putovali u Atenu trebaju biti popisani i stavljeni u policijsku datoteku. Ako smo mogli imati covid potvrde da bi putovali po svijetu i kretali se po Hrvatskoj, ne vidim razloga da Vlada RH ne počne rješavati huliganstvo medu navijačkim skupinama. Tavim ljudima nije mjesto na stadionima niti u blizini stadiona. Kada politika to bude shvatila onda ćemo manje novaca trositi na osiguranja tavih natjecanja, a više ćemo novaca moći trošiti na ljude u pravosuđu i policiji. Vratimo sportu njegovu plemenitu vrijednost prije svega.

Previous articleU 63. kolu igre Eurojackpot pogođen je glavni dobitak 5+2 u iznosu od 10.000.000,00 eura!   
Next articlePerišić radio šou protiv Barcelone, pogledajte kako je stvorio dva gola Tottenhama (VIDEO)

3 COMMENTS

  1. Neide to sekirom i batom-nismo bre ustaše,a ne ide ni metkom u čelo,kotrlja se glava- nismo bre partizani ili četnici.To ide samo tako da im se dade plata kao policajcima,pa da pevaju ko sindikalist JaGić iz policije u bazenčiću:”Ni me briga ,nek sam zdrav,neću umret bogat star-IMAM PLATU KAO MINISTAR!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here