Home Kolumne KOMENTAR: Život u najskupljem gradu

KOMENTAR: Život u najskupljem gradu

2612
1
grijanje3
Piše: Slavenka Žuža

Najskuplje grijanje u RH je u našem gradu na moru, gdje je prosječna godišnja temperatura oko 14°C. To je logično samo onima koji su dobili naše glasove na floskulama koje su izgovarali: „Mi ćemo raditi u interesu građana“, pa su se malo zaboravili. Brinem da ih nije uhvatila kakva demencija ili nešto ozbiljnije. Zaboravljaju. Trenutno oko 10.000 kućanstava koristi Energove usluge centralnog grijanja. Ako taj broj pomnožimo s 3 člana po kućanstvu u prosjeku, radi se oko 30.000 ljudi. O takvom broju glasova naši gradski vijećnici mogu samo sanjati. Zapravo, uopće ne znam žele li se oni više baviti politikom? Očito ne. Glasajući za odluku za povišenje cijene grijanja bez obzira na to što znaju da su građani tom odlukom ogorčeni i očajni, neki od njih prvenstveno krše statut svoje stranke.
A zgodne su mi i parole s kojima su neki izlazili na izbore u strankama koje su u međuvremenu napustili iz ne znam kojih razloga, niti me zanimaju: „ Služit ćemo interesima građana i odgovorno upravljati javnim novcem“. Je l’ dizanjem ruku za povišenje cijena u interesu građana? Naravno, samo mi građani to ne razumijemo jer ne gledamo tako široko i kompleksno kao oni. Ipak oni puno bolje znaju od nas te rade u našem interesu dizanjem ruke za svako poskupljenje.
I molim dizače ruku koji nas zastupaju da pod hitno izglasaju dodatno povećanje prireza jer je zagrebački veći što me već pomalo i nervira, a još imaju i Holding, grrr, više cijene vode, komunalija i čistoće, a mi građani ćemo to posebno cijeniti, jer nam je jasno da se takva kvaliteta plaća.
Život u najskupljem gradu u RH bi dao dodatnu dimenziju mog bitka jer bi se sama sebi osjećala jako važna, sjedeći i dalje uz polu hladne radijatore, prateći vremensku prognozu, zazivajući ljeto. (Slavenka Žuža)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here