Home Vijesti Končar: Vlada prodaje škverove kao da se radi o dva kioska

Končar: Vlada prodaje škverove kao da se radi o dva kioska

2168
0

Vlada nema interesa da se privatizacija brodogradilišta okonča, već želi kupce prisiliti na odustajanje i onda za fijasko njih proglasiti odgovornim, tvrdi biznismen Danko Končar, jedini zainteresirani za kupnju 3. maja, Kraljevice i Brodotrogira, u intervjuu za Jutarnji list. Na takav zaključak Končar je došao nakon što je od Vlade dobio prijedlog kupoprodajnog ugovora za kojeg on kaže da je čista provokacija.


Danko Končar

‘U svom najvećem dijelu meni kao kupcu apsolutno je neprihvatljiv. U tom se ugovor nameću samo obveze, čak i kazneni penali, a ni u jednom dijelu se ne vidi namjera prodavatelja da u taj posao uđe partnerski, što je zbog problema te industrije nužno’, tvrdi Končar.

Ugovor predviđa da kupac plati 150.000 kuna državi za svakog otpuštenog radnika, uz zakonom predviđene otpremnine koje idu radnicima. Istodobno, pojašnjava Končar, Vlada je u pregovorima s EU prihvatila, što je kupcu obveza, značajno smanjenje proizvodnih kapaciteta, odnosno neminovno otpuštanje radnika.

‘Zbrinjavanje radnika ni u jednom trenutku ne problematiziram, ali, zaboga, zašto još i kazneni penali?. U istom ugovoru država se obvezuje preuzeti dugove prema bankama, no što je s dobavljačima i ostalim kreditorima?’, pita se Končar.

Ovakve ugovore, tvrdi, nitko na svijetu ne bi potpisao. Ipak, od kupnje škverova neće odustati već će pokušati dogovoriti s Vladom bolje uvjete.

‘Neću odustati, zvat ću Popijača i Kosor, pitati ih o čemu se radi. Jesam li samo iskorišten da završe i to teško pregovaračko poglavlje, bez stvarne namjere da se kupoprodaja dogodi. Pa ne prodaju se brodogradilišta kao dva kioska!’, rekao je Končar za Jutarnji list.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here