Vijesti

Končar: Vlada prodaje škverove kao da se radi o dva kioska

Končar: Vlada prodaje škverove kao da se radi o dva kioska

Vlada nema interesa da se privatizacija brodogradilišta okonča, već želi kupce prisiliti na odustajanje i onda za fijasko njih proglasiti odgovornim, tvrdi biznismen Danko Končar, jedini zainteresirani za kupnju 3. maja, Kraljevice i Brodotrogira, u intervjuu za Jutarnji list. Na takav zaključak Končar je došao nakon što je od Vlade dobio prijedlog kupoprodajnog ugovora za kojeg on kaže da je čista provokacija.


Danko Končar

‘U svom najvećem dijelu meni kao kupcu apsolutno je neprihvatljiv. U tom se ugovor nameću samo obveze, čak i kazneni penali, a ni u jednom dijelu se ne vidi namjera prodavatelja da u taj posao uđe partnerski, što je zbog problema te industrije nužno’, tvrdi Končar.

Ugovor predviđa da kupac plati 150.000 kuna državi za svakog otpuštenog radnika, uz zakonom predviđene otpremnine koje idu radnicima. Istodobno, pojašnjava Končar, Vlada je u pregovorima s EU prihvatila, što je kupcu obveza, značajno smanjenje proizvodnih kapaciteta, odnosno neminovno otpuštanje radnika.

‘Zbrinjavanje radnika ni u jednom trenutku ne problematiziram, ali, zaboga, zašto još i kazneni penali?. U istom ugovoru država se obvezuje preuzeti dugove prema bankama, no što je s dobavljačima i ostalim kreditorima?’, pita se Končar.

Ovakve ugovore, tvrdi, nitko na svijetu ne bi potpisao. Ipak, od kupnje škverova neće odustati već će pokušati dogovoriti s Vladom bolje uvjete.

‘Neću odustati, zvat ću Popijača i Kosor, pitati ih o čemu se radi. Jesam li samo iskorišten da završe i to teško pregovaračko poglavlje, bez stvarne namjere da se kupoprodaja dogodi. Pa ne prodaju se brodogradilišta kao dva kioska!’, rekao je Končar za Jutarnji list.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.