Home Vijesti Kontejneri za staru odjeću i obuću

Kontejneri za staru odjeću i obuću

164
0

Građani koji žele pravilno zbrinuti svoju staru i neupotrebljivu odjeću i obuću, od 11. listopada 2011. godine mogu to učiniti njezinim odlaganjem u nove spremnike žute boje postavljene unutar ekootoka te u reciklažnim dvorištima Pehlin i Mihačeva draga.


foto: rijeka.hr

Za sada je KD Čistoća postavilo 8 posuda za staru odjeći i obuću u sklopu ekootoka na slijedećim lokacijama:
Ratka Petrovića 20 – kod toplane
Put Bože Felkera 13 – Dvorana mladosti
Šetalište 13. divizije 25 – kod osnovne škole
Drage Šćitara 17 – južni ulaz u groblje Trsat
Kozala 39
Braće Hlača 11 – prije skretanja za groblje
Ive Lola Ribara – do Sadske ulice
Potok bb – parkiralište

Slijedeći tjedan kreće 2. faza projekta postavljanjem dodatnih 15 do 20 posuda u Gradu Rijeci, ali i okolnim jedinicama lokalne samouprave u kojima KD Čistoća gospodari otpadom (gradovi Bakar, Kastav i Kraljevica, općine Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo).

U slučaju veće potrebe od strane građana, tvrtka Iwona d.o.o. Podstrana koja je vlasnik navedenih spremnika i koja će reciklirati skupljenu odjeću i obuću, osigurat će i veći broj posuda.

Tradicija izdvajanja iskoristivih komponenti iz komunalnog otpada na našem području postoji više od deset godina i kontinuirano se razvija.

Dvjestotinjak ekootoka za odlaganje papira, staklene i tzv. tetrapak ambalaže, 300 posebnih plavih posuda namijenjenih odlaganju papira, preko 200 posebnih spremnika narančastog poklopca za odlaganje višeslojne tzv. tetrapak ambalaže, reciklažna dvorišta Pehlin i Mihačeva draga, zajedno s novim spremnicima za staru odjeću i obuću predstavljaju zaista efikasan sustav odvojenog zbrinjavanja otpada. (rijeka.hr)

Previous articleVIDEO: Doznajte po čemu je Rijeka uz bok New Yorku i Barceloni!
Next articleDvijetisućiti tanker u JANAf-ovom terminalu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here