Home Biznis Korištenje rasističke riječi na Twitteru skočilo za 500% nakon Muskovog preuzimanja tvrtke!

Korištenje rasističke riječi na Twitteru skočilo za 500% nakon Muskovog preuzimanja tvrtke!

186
0

Nakon što je Elon Musk sklopio ugovor o preuzimanju društvene mreže Twitter, porasla je kvantiteta govora mržnje na toj platformi. Mnogi korisnici pišu uvredljiv sadržaj kako bi testirali granice slobode govora, pa tako podaci pokazuju da se upotreba riječi “nig*er” povećala za gotovo 500 posto u samo 12 sati.

Naime, Network Contagion Research Institute (NCRI), koji sebe predstavlja kao “neutralnu i neovisnu treću stranu čija je misija pratiti, razotkriti i boriti se protiv dezinformacija i obmana na društvenim mrežama”, pratio je učinke Muskovog preuzimanja i pronašao dokaze koji sugeriraju da mnogi testiraju granice slobode govora na Twitteru.

“Dokazi sugeriraju da loši akteri pokušavaju testirati granice Twittera. Nekoliko objava na 4chanu potiče korisnike da pojačaju pogrdne uvrede. Primjera radi, tijekom posljednjih 12 sati korištenje riječi na ‘n’ poraslo je gotovo 500 posto u odnosu na prethodni prosjek”, objasnili su iz ovoga instituta.

I korisnici Twittera primijetili su brojne primjere govora mržnje koji se šire na webu u četvrtak navečer i u petak ujutro, uključujući komentare koji se mogu opisati kao neonacistički, rasistički i antisemitski.

“Evo nam i nacističkih trolova koji se osjećaju vidno ohrabreni Muskom, pa već prijete ubojstvima i koriste rasističke, antisemitske i homofobne uvrede. Sigurna sam da će se oglašivačima svidjeti njihovi oglasi pored ovakvoga sadržaja”, ironično je napisala jedna korisnica i priložila primjere govora mržnje.

Previous articleNavijači Dinama na Fejsu: Ante, vrijeme je
Next articleIn Memoriam: Preminuo kolumnist našeg portala Rodolfo Decleva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here