Home Vijesti Kosovski premijer Albin Kurti uoči godišnjice NATO bombardiranja Srbije posvetio status Madeleine...

Kosovski premijer Albin Kurti uoči godišnjice NATO bombardiranja Srbije posvetio status Madeleine Albright

79
0

Podsjetimo, NATO bombardiranje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) počelo je 24. ožujka 1999. godine. Akcija NATO-a uslijedila je nakon neuspješnih pregovora o rješenju krize na Kosovu, održanih u Rambouilletu i Parizu u veljači i ožujku 1999. godine. Bombardiranje je trajalo 78 dana. Ni 24 godine kasnije ne zna se ukupan broj žrtava u intervenciji NATO Saveza. Među žrtvama je i 16 radnika RTS-a koji su poginuli u napadu na zgradu televizije u Aberdarevoj ulici u noći između 22. i 23. travnja.

Kosovski premijer Albin Kurti se sjetio godišnjice smrti Madeleine Albright, koja je u to vrijeme bila državna tajnica Sjedinjenih Država i odigrala ključnu ulogu u odluci o bombardiranju Srbije.

Danas, godinu dana od njezine smrti, odajemo počast Madeleine Albright, inovativnoj diplomatkinji i prvoj ženi koja je postala državna tajnica SAD-a. Nakon što je pobjegla iz svoje domovine tijekom Drugog svjetskog rata, duboko je razumjela bol drugih i provela svoj život braneći slobodu, uključujući i slobodu Kosova.

Previous articleEngleski navijači naljutili navijače Napolija provokativnim transparentom protiv Maradone
Next articleTomislav Karamarko se požalio na “sjenu mega zločinca Tita koja se nadvila nad domovinom”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here