Home Vijesti Krenula ‘Radio sajonara’

Krenula ‘Radio sajonara’

679
0

Moji doma napokon su odahnuli. Rekli su mi da je ovo prvi pošten posao kojeg sam se primio nakon što sam prije desetak godina prestao raditi u riječkom 3. maju – kaže Dražen Turina Šajeta, koji je nedavno dobio svoju emisiju na Radio Rijeci. “Radio sajonara” emitira se nedjeljom, između 11 i 13 sati, a urednik i voditelj emisije sam bira glazbu, razgovara s gostima (što na čakavskom, što na štokavskom) te priprema kratke skečeve kojima će dodatno obogatiti svoj radijski termin.

– Reakcije slušatelja zasad su odlične, što, naravno, godi mom egu. Dugo sam se kolebao bih li prihvatio poziv ljudi s Radio Rijeke i postao pravi radijski voditelj. Slične pozive imao sam i prije, jer me često zovu da vodim fešte, priredbe i slična događanja, a zvali su me već kao voditelja i na razne radijske postaje. Dosad sam sve odbijao, jer sam ja ponajprije ipak kantautor. Međutim, kada me pritisnuo moj bivši profesor iz srednje škole Alen Čemeljić, koji radi na Radio Rijeci, jednostavno nisam mogao odbiti. Postavio sam, jasno, i uvjet da u svojoj emisiji smijem emitirati i vlastite pjesme, a kada je i tome udovoljeno, primio sam se posla.

To je doista rudarski posao. Rad na radiju meni se činio kao zafrkancija. Kao – klepećeš u eter, a kad ne znaš što bi rekao, pustiš glazbu. U praksi to, međutim, izgleda drugačije: gotovo tjedan dana mi treba za pripremu dvosatne emisije, a nakon ovog iskustva, skidam kapu svim novinarima i urednicima – priča Šajeta, kojem zbog nove karijere neće patiti glazbena.

– Emisija je i dobila nedjeljni termin kako bih ja vikendom stigao održavati koncerte. Jer, muzika je ipak moj primarni odabir, a radio je samo izlet koji se sviđa i meni i slušateljima – zaključio je. (jutarnji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here