Home Vijesti Krvavi sukob na Martinkovcu: Još uvijek se provjerava poznaju li se Keserović...

Krvavi sukob na Martinkovcu: Još uvijek se provjerava poznaju li se Keserović i Bibić

421
8

Zdravstveno stanje 44-godišnjeg Mirka Bibića iz Rijeke kojeg je u petak nakon automobilske potjere nožem u vrat ubo 50-godišnji Huso Keserović sa Srdoča, jučer je bilo stabilno. I dalje je životno ugrožen i pod stalnom paskom liječnika Jedinice intenzivnog liječenja KBC-a na Sušaku. Bibić je nakon napada obilno krvario, no brzi dolazak Hitne pomoći i pravovremena intervencija bolničke ekipe koja je spremno čekala na Hitnom medicinskom traktu, najvjerojatnije su mu spasili život. Naime, te kobne večeri, odnosno nekoliko trenutaka nakon što ga je Keserović džepnim nožem ubo u vrat, muškarac je uspio izustiti nekoliko riječi te stiskajući rukom otvorenu ranu dovući se do poduzeća »Kerametal« na Martinkovcu i zatražiti pomoć. Nakon toga se srušio na tlo polako gubeći svijest. Istovremeno je Keserović svojim automobilom već bježao prema svojoj kući na Srdočima. Svjedok je sve vidio, zapamtio tablice i vozilo, pa je policija vrlo brzo zakucala na vrata Keserovića.
Prisjetimo se, okršaj se zbio nakon automobilska potjere dvaju »mercedesa« i kraće svađe njihovih vozača, u petak oko 19 sati na Martinkovcu, u Ulici Dražice. Riječki ugostitelj Huso Keserović je, sjedeći u svom »mercedesu ML«, spustio staklo i kroz otvoreni prozor ubo nesretnika u vrat. Bibić je koju sekundu ranije naglo zakočio, izašao iz »mercedesa« i krenuo prema »terencu« Keserovića. Prema obrani koju je Huso Keserović drugi dan iznio pred istražnim sucem, nož je nakon kraće svađe potegnuo prije svega jer je bio u strahu za svoj život i život supruge koja je sjedila pored njega u autu. Tvrdio je da se uplašio Bibića jer ga je, sipajući psovke i prijeteći, u bijesu pokušao dohvatiti kroz poluotvoreno prozorsko staklo. Pritom ga kaže nije namjeravao ubiti, već samo zaplašiti.
Što će o tim riječima misliti njegova žrtva, Mirko Bibić, koji sada leži u bolnici bez svijesti, tek će se vidjeti ukoliko se čovjek uspije oporaviti. Također će biti zanimljivo doznati i je li u krvi imao alkohola što je eventualno moglo potaknuti ponašanje na koje se Keserović požalio policajcima.
U svakom slučaju, preklopni džepni nož, ukupne duljine osam centimetara, umalo ga je ubio. Riječ je o oružju o kojem se u kaznenoj prijavi navodi da ga Huso Keserović inače stalno drži u automobilu te da mu je upravo stoga bio dostupan. Nož je policija pronašla u njegovom »mercedesu« parkiranom ispred obiteljske kuće na Srdočima, nedugo nakon obračuna na Martinkovcu. Keseroviću će ta činjenica itekako ići u prilog tijekom suđenja budući da će oslabjeti teoriju da je imao namjeru upotrijebiti ga za krvni delikt.
Policija je motiv njihovog sukoba pronašla u prometnim nesuglasicama, s obzirom na to da su se natjeravali još na riječkoj zaobilaznici gdje su si »blendali«, presretali i zaustavljali se. I sam Keserović tvrdi da ga je prvi put vidio u životu. Obojica voze luksuzne »mercedese«, a s obzirom na to da je jedan od njih ugostitelj čija obitelj drži i nekoliko kafića, odmah se pronijela priča da se njih dvojica ipak poznaju i vuku nesuglasice preko poslovnih kontakata. No, ta se verzija još uvijek provjerava, a dok se ne čuje i Bibićeva verzija događaja o svemu se za sada može samo nagađati.
Keseroviću se zasad stavlja na teret kazneno djelo ubojstva u pokušaju, a tanka nit ga dijeli i od mnogo gore inkriminacije. Sam je spominjao da ima neprijatelje, da mu se prijetilo, bacalo bombu u dvorište i postavljalo eksploziv pod auto. Danas se protiv njega očekuje dospijeće istražnog zahtjeva. (novi list)

8 COMMENTS

 1. Zanimljivo je kako svi novinari zaboravljaju istaknuti kriminalnu proslost (i sadašnjost) obitelji Keserovič ???
  I nigdje ne spominju najmlađeg sina – Suada Keseroviča koji je i osuđeni silovatelj i nasilnik…ili možda njihovu kamatarsku prošlost ???

 2. I NJEGOVA I NJEGOVIH SINOVA ALI NOVINARI IH SE OČITO BOJE PA PIŠU ŠTA IM SE KAŽE. TAKAV SMO GRAD SVI ZNAJU SVE ALI NESMIJE SE ZNATI ČAK NI KADA NEKOGA ZAKOLJU.

 3. Danas si stvarno svatko dopušta zvati sebe novinarom. Sramota je da se nitko nije sjetio napisati da pravu istinu o ovom slučaju nikada nećemo saznati jer je čovjek mrtav i nikada neće moći objasniti svoju vezu sa Keserovićem. Šta vi stvarno mislite da se radi o ubojstvu radi prometnih nesuglasica??? Ako to milsite nemate pojma o čemu pričate i pišete i sakrite se negdje. Nedopustivo je opravdavati ovakav čin na bilo koji i najmanji način. Sramota! Svi Keseerovići zaslužuju za trunu u zatvoru! Svi! Da je pravde i normalnih zakona već odavno bi bili u zatvoru i nikome ne bi bili prijetnja. Sramota! I sada kada konačno zasere, onda mu se traže opravdanja!

 4. Imao sam tu sreću da sam poznavao Bibu dok je jos bio ziv i mogu sa vrlo velikom sigurnošću tvrditi da njih dvojica nisu bili u nikakvom odnosu – ni neprijateljskom ni prijateljskom… Ali da je Biba znao (kao i vecina nasih sugrađana) tko i što su Keserovići – naravno da je…
  Inaće Biba je i kučni prijatelj Mirka Ružića…možda razloge treba tu tražiti ? Toliko tih ”možda”….

 5. Svi koji poznaju Keserovica znaju da nije nasilan ali isto da neda nasebe bez obzira ko bio sa ddruge strane.

 6. a isto tako tko pozna husu i njegove sinove suada i alena jako dobro zna da se tu radi o teškim kriminalcima koji se bave prostitucijom,krađom automobila,iznudama,prodajom droge i sličnim kriminalnim radnjama od kojih jako dobro žive

 7. A da se vi hvatate svojeg posla,a ne prica po netu o mom ocu??!!! Sta vas briga ko je koga znao ili nije znao!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here